Anot Šiaulių apskrities policijos, liepos 8-osios vakare Raseinių rajono policijos komisariate dirbanti Reagavimo skyriaus vyresnioji tyrėja Rimantė Rakauskienė su vyru važiavo Viduklėje esančios parduotuvės link.

Sutuoktiniai pastebėjo, kaip į šalia parduotuvės stovintį BMW apdaužytu priekiu ir be valstybinių numerių sėda akivaizdžiai neblaivus vyras. Jis nuvažiavo Raseinių link. Pareigūnė savo automobiliu sekė BMW ir apie pavojų keliantį neblaivų vairuotoją pranešė tuo metu dirbusiems kolegoms.

Neprognozuojamą vairuotoją sustabdė staiga atsidaręs jo vairuojamo BMW kapotas. Vyras buvo priverstas sustoti. Išlipęs iš automobilio, vairuotojas bandė uždaryti kapotą. Tuo metu pareigūnės vyras iš spynelės ištraukė užvedimo raktelį.

Girtas vairuotojas kelionės tęsti negalėjo, jis sėdo ant automobilio sėdynės ir užmigo. Atvykusiems Reagavimo skyriaus pareigūnams teko gerokai paplušėti, kol vairuotoją prikėlė. 45-erių metų Viduklės miestelio gyventojas sunkiai orientavosi aplinkoje, iki tarnybinio automobilio teko jį nešti.

Alkoholio matuokliu pirmojo tikrinimo metu buvo nustatytas 4,65 prom., po 25 minučių - 4,18 prom. girtumas. Vairuotojas buvo apnakvindintas areštinėje, dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.