Šiaulių apskrities policija praneša, kad vėlų liepos 6-osios vakarą Raseinių r., Gylių kaime prie tvenkinio žvejojusius žmones išgąsdino atlėkęs „VW Passat“. Automobilis vos neįvažiavo į palapinę. Stovyklautojai čiupo telefoną ir apie neadekvačiai po tvenkinio krantinę raižantį automobilį pranešė Skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112.

Paskutinė žinutė buvo, kad neprognozuojamas vairuotojas automobilį pasuko kaimo kryptimi. „VW Passat“ buvo rastas kelyje Viduklė–Gyliai–Šienlaukis apsivertęs. Prie automobilio nebuvo nė vieno žmogaus.

Raseinių r. apvirto „VW Passat“

Pareigūnams apžiūrint įvykio vietą, prie jų privažiavo automobilis, iš jo išlipo kruvinas 27 metų Raseinių rajono gyventojas. Jis prisipažino, kad vairavo „VW Passat“. Būdamas neblaivus jis nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Išsiropštęs iš automobilio, vyras nupėdino keletą kilometrų iki Gylių kaimo ir paprašė savo draugo pagalbos. Abu atvažiavo apžiūrėti apsivertusios transporto priemonės. „VW Passat“ vairavusiam vyrui buvo nustatytas vidutinis girtumas (2,24 prom.). Vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis atsidūrė areštinėje.

Raseiniškis teisę vairuoti yra praradęs, nes prieš pora metų neblaivus buvo sulaikytas Kaune. Tada jis prie automobilio vairo sėdo būdamas lengvo girtumo (1,45 prom.).