Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai surengė apie 8 val. trukusį reidą. Buvo atliekama vairuotojų blaivumo ir apsvaigimo nuo narkotinių bei kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolė.

Reidas prasidėjo Vilniaus pakraštyje, Eišiškių ir Salininkų gatvių sankryžoje. Čia patikrintas automobilio „Volvo S60“ vairuotojas įpūtė beveik promilę.

Nuo 22 val. vairuotojai buvo tikrinami Sukilėlių g. prie Rasų kapinių. Apie 23 val. sustabdytas vyras, vairuojantis „Citroen Picasso“.

Pirmu bandymu alkoholio matuoklis parodė 0,58 prom. Tai – lengvas girtumas. Po 15 min. patikrinus antrąsyk, alkotesteris parodė tik nežymiai mažiau – 0,57 prom.

Tuomet paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjęs vyras neturi ir niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Patikrinę duomenų bazę, policininkai nustatė, kad vyras jau baustas už tai, kad vairavo girtas.

Sudėjus visus pažeidimus, vairuotojui gresia iki 2000 eurų bauda, o jo „Picasso“ – greičiausiai bus konfiskuotas.

Vairuotojas dėl to stipriai neliūdėjo. Jis teigė, kad už automobilį mokėjo vos 200 eurų.

Mašina tikrai atrodė apgailėtinai, jos viduje mėtėsi alkoholinių gėrimų buteliai.

Automobilis buvo pakrautas ant techninės pagalbos sunkvežimio ir nuvežtas į aikštelę, kur iki teismo saugomi policijos sulaikyti automobiliai.

Vairuotojas su keleiviu savo naktinį žygį tęsė, sėdę į pavėžėjo automobilį.

Tokie policijos reidai vyks visą savaitgalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)