Gegužės 19 d. apie 14 val. transporto priemonių vairuotojų blaivumo ir greičio kontrolės priemonių metu Minsko pl. kelių policijos pareigūnams į akis krito BMW markės automobilis – keleivis, atsidaręs langą, necenzūriniu žodžiu išvadino dirbančius policijos pareigūnus, tuo įžeisdamas statutinių valstybės tarnautojų garbę ir orumą.

Sustabdžius automobilį, necenzūriniais žodžiais plūdęsis BMW keleivis (gimęs 1990 m.) tikino tik norėjęs pajuokaut ir save pralinksmint. Pareigūnams paaiškinus, kad tokie jo „pasisakymai“ žeidžia policininkų orumą ir garbę, trisdešimt trejų metų amžiaus vyras sutiko pasielgęs netinkamai, tačiau bendravo nepagarbiai ir vis siekė provokuoti konfliktą.

Alkoholio matuokliu jam nustatytas sunkus neblaivumas – 3,03 prom.

Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl statutinio valstybės tarnautojo kario ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimo (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 508 str. 1 d.). Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją