Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba informuoja, kad liepos 16 d. apie 2.32 val. nakties gavo pranešimą, kad Šakių rajone, Girėnų kaime, po sprogimo atvira liepsna užsidegė šalia namo esanti pavėsinė.

Atskubėjus pagalbai ugnis buvo numalšinta, tačiau sudegė pavėsinė. Sudegė 3 akumuliatoriai, 2 jų pakrovikliai, televizorius, įvairūs įrankiai.

Įrengta pavėsinė buvo pastatyta iš medžio, sienos apkaltos polietilenu, stogas dengtas šiferiu.

Laimei, pavyko išsaugoti namas ir už 3 m ūkio pastatą.

Po gelbėjimo darbų paaiškėjo, kad gaisro priežastis – paliktas krautis paspirtuko akumuliatorius.

Tai ne pirmas atvejis Lietuvoje. Prieš keletą dienų kraunamos elektrinio paspirtuko baterijos sprogimas Palangoje žmones paliko be pastogės, o sprogimo metu į kambarį kaip tik ėjusią moterį sprogimo banga jauną moterį bloškė atgal.

Laimei, žmonių aukų abiejų įvykių metu išvengta.

Jau tuomet Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Aurimas Gudžiauskas įspėjo, kad tik tinkamai naudojamos ličio jonų baterijos yra saugios. Esant netinkamam įkrovimo režimui ar per daug intensyviai naudojant baterijas, kyla sprogimo ir gaisrų pavojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją