Atskleidė merginos tapatybę

Vaildvude (Naujojo Džersio valstija, JAV) policija, sulaikiusi kruviną išpuolį surengusį vyrą, iškart po įvykio sulaukė visuomenės pagalbos.

Pranešama, kad vyras nušovė vieną moterį ir šovė į lietuvaitę studentę, atvykusią į JAV padirbti vasaros laikotarpiui. Sunkiai sužeista 20 m. Viltė G. ligoninėje, teigiama, kad jos būklė kritinė.

Kaip praneša „Action News“, remdamasis teismo gauta vaizdo medžiaga, 40 m. Williamas Hoyle bėga paskui žmogų, taikydamasis į jį šaunamuoju ginklu. Policija neskelbia tikslesnių faktų, žinoma tiek, kad W. Hoyle taikėsi ne į Viltę G.

Rado neginčijamų įkalčių

Policija nuvyko į butą, kuriame gyvena šaulys, jo tapatybė teisėsaugininkams jau buvo žinoma. Kratos orderį turintys policininkai apieškojo butą ir rado drabužius, kuriuos W. Hoyle vilkėjo tą vakarą, kai vijosi auką ir sunkiai sužeidė lietuvę. Paties W. Hoyle bute tuo metu nebuvo.

Vaizdo reportaže, kurį gavo teismas, matyti, kaip W. Hoyle išmeta ginklą į kanalizacijos vamzdį.

Pranešama, kad ketvirtadienį W. Hoyle pats pasidavė policijai. Jam pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti, užpuolimo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Lietuvė atvyko tik vasarai

Sunkiai sužeista lietuvaitė studentė vasaros laikotarpiui buvo įsidarbinusi „Morey’s Piers“ kompanijoje. Merginą sužeidė po darbo. Penktadienį jos būklė vis dar buvo kritinė, merginos gyvybę palaiko aparatai.

„Action News“ susisiekė su incidentą mačiusia studente iš Armėnijos, kuri vasarą atvyko dirbti gelbėtoja. Netoli Pacific aveniu ir Spicer gatvės gyvenanti Ani Jinanyan pasakojo pravėrusi duris ir pamačiusi pro šalį bėgantį vyrą. Mergina girdėjo šūvį ir nufilmavo incidentą, o filmuotą vaizdo medžiagą perdavė policijai.