Trečiadienį, liepos 10-osios, ryte policijos pareigūnai gavo pranešimą apie šūvius Karterete, Roosevelto aveniu, esančiame name, nurodė miestelio meras Danas Reimanas. Prie namo buvo rastos dvi moterys su šautinėmis žaizdomis ir sraigtasparniu nugabentos į artimiausią ligoninę.

Viena moteris nuo patirtų sužalojimų mirė, kitos nukentėjusiosios būklė trečiadienio popietę tebebuvo kritinė. Mirusiosios tapatybė kol kas neatskleidžiama, nes dar nebuvo pranešta jos artimiesiems.

Po incidento saugumo sumetimais buvo uždaryta dalis Kartereto verslo rajono, o maždaug už kilometro nuo šaudynių vietos esančioje mokykloje „Minue School“ laikinai nevyksta pamokos.

Kartereto policijos departamento tyrėjai ir apygardos prokuratūra paviešino į trečią arba ketvirtą dešimtį įžengusio vyro, įtariamo surengus šaudynes, nuotrauką. Jis buvo pastebėtas Roosevelto aveniu netrukus po incidento. Vėliau miestelio meras paskelbė, kad įtariamasis buvo sulaikytas trečiadienio popietę.

„Delfi“ skaitytojas nurodė, kad į susišaudymą pateko lietuvių kilmės moteris, kuri buvo išvykusi pagal darbo sutartį. Anot skaitytojo, lietuvė yra sunkiai sužeista.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė patvirtino, kad sunkiai sužalota mergina tikrai iš Lietuvos. Jos artimiesiems jau pranešta, keli jos aplinkos žmonės tuoj pat nuvyko į ligoninę.

„Situacija mums žinoma. Artimiesiems apie įvykį pranešta“, – „Delfi“ informavo URM atstovė Paulina Levickytė.

URM atstovės žiniomis, žuvusi moteris nėra lietuvė. Daugiau detalių kol kas neatskleidžiama.