„Buvau namuose, kaip suprantu, iš pradžių atėjo antstolis ir jo neįsileido į namus. Tada išgirdau 4 trankius garsus“, – pasakojo vyras.

Liudininkas gyvena pirmame namo aukšte, o visas veiksmas įvyko antrajame. Vyras pasakojo tik po to supratęs, kad girdėjo šūvius.

Po incidento gyventojams pareigūnai neleido kelias valandas išeiti iš namų, liepė užsidaryti langus. Gausios teisėsaugos pajėgos įvykio vietoje atsirado žaibiškai.

Kiti šaulio kaimynai „Delfi“ pasakojo jo vengę, esą jis ir anksčiau elgdavosi neadekvačiai, rusiškai rėkaudavo pro langą, kalbėdavo nesąmones. Be to, vis bandydavo iš kaimynų pasiskolinti nedideles sumas.

Vyras anksčiau gyveno su žmona, tačiau bent prieš kelis metus moteris išsikraustė iš namų.

Viskas įvyko, kai antstolis su advokatu ir pareigūnais vykdydami teismo sprendimą skyrybų byloje atvyko iškeldinti vyrą iš buto Vasario 16-osios gatvėje. Jis atidarė duris ir iškart paleido šūvius iš neteisėtai laikyto pistoleto TT, tada užsibarikadavo namuose.

Šaulys taikėsi į antstolį, bet jį šoko gelbėti 27-erių metų pareigūnas, kulka pataikė jam tiesiai į krūtinę. Gyvybę policininkui išgelbėjo neperšaunama liemenė, vyras išvežtas į ligoninę, bet gyvybei pavojus negresia.

Nežymiai sužeista buvo ir jo kolegė, tačiau jai tik įdrėksta koja. 2000 m. gimusios policininkės į ligoninę vežti nereikėjo, pagalba jai suteikta vietoje.

Dar viena kulka kliudė ir mirtinai sužalojo 69-erių metų advokatą Leonidą Pšelincevą. Jis skyrybų byloje atstovavo žmoną. Medikai dar bandė gaivinti peršautą vyrą, bet nesėkmingai.

Po šūviu pareigūnas išbėgo į gatvę ir puolė prašyti praeivių pagalbos, nes per chaosą pametė savo radijo stotelę. Bendrasis pagalbos centras iš viso sulaukė 9 skambučių, kad sužeistam pareigūnui reikia pagalbos. Pirmasis skambutis užfiksuotas 10 val. 21 min.

Pasak su „Delfi“ bendravusio kaimyno, gausios teisėsaugos pajėgos į Vasario 16-osios gatve atvyko žaibiškai. Jau po 3 minučių nuo pirmojo skambučio buvo iškvieti ir „Aro“ kovotojai.

Pareigūnai susisiekė su šauliu ir įkalbėjo jį išmesti ginklą, o po to ir pasiduoti. Į vidų patekęs „Aras“ įtariamąjį išsivedė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu (BK 129 str. 2 d. 7 p.). Už tai gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Teisėsauga kol kas neatskleidė įtariamojo tapatybės, nei kiek jam metų, nei ar jis anksčiau teistas.

Šaudyta buvo iš 9 mm pistoleto TT, tikėtina, kad jis buvo laikomas neteisėtai.