Šeštadienio naktį, 3.52 val., buvo pranešta apie gaisrą Klaipėdoje, Reikjaviko gatvėje esančiame daugiabutyje. Atvykus ugniagesiams, šeštajame aukšte ant palangės sėdėjo žmogus, pro langą veržėsi dūmai. Ugniagesiai, naudodami diskinį pjūklą, pateko į butą, nukėlė žmogų nuo palangės, išnešė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Nukentėjęs vyras buvo išvežtas į ligoninę. Jis apsinuodijo degimo produktais. Gyventojai iš laiptinėje esančių butų patys išėjo į lauką. Gaisras kilo vonioje. Jo metu išdegė vonios kambarys, sudegė joje buvę daiktai, aprūko visas butas. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Tos pačios dienos rytą, apie 6 val., gaisras kilo daugiabutyje Panevėžyje, Nemuno gatvėje. Atvykus ugniagesiams, iš vieno buto veržėsi dūmai. Ugniagesiai iš jo išvedė gyventoją ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Gaisro metu apsvilo buitinė technika. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

7.22 val. buvo pranešta, kad Klaipėdoje, Kaštonų gatvėje esančiame garaže kilo gaisras, o netoli guli negyvas apdegęs žmogus. Gaisro metu išdegė garažo vidus. Įvykis tiriamas.

22.10 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Liubarto gatvėje, daugiabutyje dega butas, o viduje gali būti žmogus. Gaisras kilo pirmajame namo aukšte. Iš dūmų pilno buto ugniagesiai išvedė žmogų ir perdavė jį greitosios pagalbos medikams. Jis buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu virtuvėje apdegė dujinė viryklė, baldai, lubų apdaila, dalis medinių grindų. Iš pastato buvo evakuota 10 gyventojų. Dūmų detektorius bute veikė.

Sekmadienį, apie 13 val., Panevėžyje, Ramygalos gatvėje, daugiabučio bute aštuntajame aukšte, įvyko sprogimas. Po sprogimo iš virtuvės veržėsi dūmai, iškrito virtuvės ir kambario langai, virtuvėje degė lubų plastikinės lentelės, skudurai ir plastiko tara. Iki atvykstant ugniagesiams, gaisrą gesino buto savininkas. Jis smarkiai apdegė ir greitosios pagalbos medikai jį išvežė į ligoninę. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Penktadienį, 14.30 val., pranešta, kad Klaipėdoje, Minijos gatvėje, į krano kabiną 30 m aukštyje per atvirą liuką įkrito vyras. Ugniagesiai gelbėtojai padėjo vyrui iš krano nulipti žemyn. Jis buvo perduotas medikams ir po apžiūros išvežtas į gydymo įstaigą.

Sekmadienį, 5.19 val., Palangoje, Klaipėdos plente, eismo įvykio metu į griovį nuvažiavo lengvasis automobilis BMW. Automobilis buvo apsemtas, o ant stogo sėdėjo vairuotoja. Ugniagesiai padėjo merginai nulipti nuo stogo.

6.47 val. buvo pranešta, kad Kaune, Nemajūnų gatvėje, į Nemuną įvažiavo automobilis „Škoda Oktavia“. Vanduo buvo apsėmęs automobilio ratus. Iki atvykstant ugniagesiams, iš transporto priemonės vairuotoja išlipo pati, daugiau žmonių automobilyje nebuvo. Du ugniagesiai narai prie automobilio prikabino lyną ir techninės pagalbos evakuatorius transporto priemonę ištraukė į krantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją