Pirminiais duomenimis, Seime degė seni popieriai (pagal kitą versiją, kažkas įmetė nuorūką į šiukšlių dėžę).

Gaisras nebuvo didelis - apie 10.15 val. dauguma ugniagesių autocisternų išvažiavo. Netrukus išvažiavo ir greitoji pagalba. Seime liko tik patikrinti gaisro priežastį atvykę ugniagesiai.

Kaip DELFI teigė Seimo kancleris Jonas Milerius, pirminiais duomenimis, specialiosios tarnybos ant kojų sukeltos dėl smulkaus incidento.

„Vienų rūmų viduje nuorūką kažkas įmetė į šiukšlių dėžę. Dėl to kažkas iškvietė“, - kalbėjo kancleris.

Vėliau J. Milerius pranešė išsamesnę informaciją. Pasirodo, kažkas sumanė rūkyti Seimo patalpose. Negana to, kad rūkyti parlamento rūmuose draudžiama, išskyrus porą tam skirtų vietų, kol kas nenustatytas rūkalius neužgesintą nuorūką įmetė į popieriaus pilną šiukšliadėžę.

„Pirmųjų rūmų ketvirtame aukšte, prie Teisės ir teisėtvarkos komiteto, kur šiandien vyksta posėdis, kažkas išdrįso parūkyti laiptinėje, kur draudžiama rūkyti. Parūkęs įmetė nuorūką į šiukšlių dėžę su popieriumi. Ir tas popierius pradėjo degti. Ne atvira liepsna, o rūkti“, - aiškino pašnekovas.

Pasak jo, ugniagesiai ir medikai iškviesti, nes to reikalauja saugumo procedūros. Vis dėlto su ugnies židiniu susitvarkyta dar iki ugniagesių atvykimo.

„Kol atvažiavo, mūsų darbuotojai su gesintuvu šiukšlių dėžę užgesino“, - sakė Seimo kancleris.

Kas tas rūkalius, ant kojų sukėlęs ugniagesius ir medikus, kol kas nenustatyta. Vietoje, kurioje buvo rūkoma, stebėjimo kameros nesumontuotos. Įtariama, kad kaltininkas – vienas iš Teisės ir teisėtvarkos komiteto svečių. Vis dėlto, anot J. Mileriaus, kol kas niekas neprisipažino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)