Baudžiamąją bylą dėl turto prievartavimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo išnagrinėjusi teisėja Sigita Bieliauskienė paskelbė, kad vienos Ukmergės mokyklos moksleiviui skiria vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Teismas nusprendė, kad per vienerius metus nuteistasis turės dalyvauti socialinio ugdymo ar reabilitacijos priemonėse – toliau tęsti mokslus. Be to, jam skirta auklėjamojo poveikio priemonė – nemokamai išdirbti 70 val. senelius ar neįgalius asmenis prižiūrinčiose įstaigose.

„Tikiuosi, kad per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį jūsų elgesys bus teigiamas, nes priešingai gresia laisvės atėmimas“, – paskelbusi nuosprendį nuteistajam sakė S. Bieliauskienė.

Realios laisvės atėmimo bausmės teismas nuteistajam, kuriam šiuo metu dar tik septyniolika, teismas nusprendė neskirti atsižvelgdamas ne tik į bylos aplinkybes, bet ir į tai, kad įstatymų leidėjas rekomenduoja neteistiems nepilnamečiams neskirti su laisvės atėmimu susijusių bausmių, o skatina juos auklėti, padėti atsitiesti.

Be to, pasak teismo, nuteistasis gailisi dėl savo poelgio, atsiprašė nukentėjusiojo.

Sarmata ir pasakoti, kas nutiko, tiesiog taip pasielgiau ir tiek“, – paklaustas, kodėl taip pasielgė su metais jaunesniu bendramoksliu, po teismo nuosprendžio paskelbimo sakė nepilnametis. Jo asmens duomenys įstatymų nustatyta tvarka negali būti skelbiami.

Bylos duomenimis nustatyta, kad praėjusių metų gegužės 10-ąją, apie 11 val., tuo metu šešiolikmetis iš penkiolikmečio pareikalavo 1,2 Lt. Kai šis pinigų nedavė, jaunuolis jam pora kartų sudavė į krūtinę, o šiam suklupus, koja spyrė į kaklą.

Apie mokykloje patirtą smurtą nepilnametis namuose papasakojo tėvams, jie apie tai informavo policiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)