VSAT informuoja, kad sekmadienio naktį Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai Kauno oro uoste tikrino reisu iš Jungtinės Karalystės, iš Londono, parskridusių keleivių dokumentus. Pasieniečiai nustatė, kad vieno iš jų, 39-erių Kelmės rajono gyventojo, jau šešerius metus, nuo 2018-ųjų gegužės, ieško Kelmės policija. Nuteisus už įvykdytą nusikalstamą veiką ir paskyrus laisvės atėmimo bausmę, vyras ėmė slapstytis. Įsiteisėjus apkaltinamajam nuosprendžiui, policija paskelbė nuteistojo paiešką.

Iš Jungtinės Karalystės kelmietis buvo išsiųstas už šios šalies įstatymų pažeidimus.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto tarnybines patalpas. Susisiekus su paieškos iniciatoriumi, sulaikytasis buvo perduotas atvykusiam policijos konvojui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 399 asmenis (iš jų 315 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių asmenų buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnai sulaikė oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.