Elektrėnų „žiburiai“

Nuo devintos valandos ryto vairuotojai buvo tikrinami Elektrėnuose, Šalčininkuose, Trakuose, Švenčionyse ir Ukmergėje. Elektrėnuose BMW vairavusi moteris įpūtė 1, 14 prom. Ji pasakojo, kad gėrė šampano. Taip pat įkliuvo girtutėlis dviratininkas, jis tapo reido rekordininku – įpūtė apie dvi promiles. Pasirašydamas ant administracinio nusižengimo protokolo, vyras didžiosiomis raidėmis iškeverzojo „NE“. Ką vyras tuo norėjo pasakyti – neaišku. Dar vienas elektrėniškis nubaustas už tai, kad vairavo be teisių.

„Šiandien negėriau“

Dar du neblaivūs vairuotojai sustabdyti Ukmergėje. Vienam nustatytas lengvas girtumas (0,89 prom.). Be to vyras neturėjo nei savo, nei mašinos dokumentų. Jis tikino šiandien negėręs, bet prisipažino alkoholio vartojęs išvakarėse. Kitam nustatytas vidutinis girtumas (1, 93 prom.). Pastarajam gresia baudžiamoji atsakomybė. Du važiavo, neprisisegę saugos diržų.

Švenčionyse 3 vairuotojai vartojo alkoholio, bet neviršijo leidžiamos normos. Sustabdyti du pažeidėjai – vieno automobiliui nebuvo atlikta techninė apžiūra, o kitas vairavo išregistruotą automobilį.

Sulaikyta kontrabanda

Šalčininkuose kelių policininkai tikrino taksi automobilį. Keleivė vežėsi didelį krepšį su kontrabandinėmis cigaretėmis. Moteris tikino, kad krepšį gavo iš nepažįstamo vyro ir teigė nežinanti, kas yra viduje. Sulaikytoji perduota Šalčininkų policijai.

Sulaikyta kontrabanda

Reide Vilniuje – 8 ekipažai

Po pietų gausios kelių policijos pajėgos „šturmavo“ Vilnių. Savanorių pr. 1966 m. gimęs sunkvežimio vairuotojas įpūtė 0,3 prom. Tai yra nežymus girtumas, bet sunkvežimių vairuotojams taikoma 0 prom. alkoholio tolerancija. Vyras paaiškinime policijai parašė tik vieną žodį – „Gimtadienis“.

Alkoholio matuoklis

Ten pat sustabdytas kitas vairuotojas įpūtė 1,13 promilės. Jis paaiškino, kad baliavojo su žmona, bet jaučiasi gerai ir mano, kad gali vairuoti.

Alkoholio matuoklis

Ieškomas policijos

Prie „Litexpo“ sustabdytas „VW Pasat“, kurį vairavo 2005 metais gimęs vyras. Jis neturėjo nei vairuotojo pažymėjimo, nei draudimo, nei techninės apžiūros pažymėjimo. Galiausiai paaiškėjo, kad vyro dėl smurto artimoje aplinkoje ieško policija. Jis buvo sulaikytas ir perduotas paieškos iniciatoriui.

Ąžuolyno gatvėje vienas vairuotojas įpūtė 1,34 prom. , o Savanorių pr. prie vairo sėdinčiam vyrui nustatytas 0,56 prom. girtumas. Laisvės pr. sustabdyta „Toyota Avensis“ su svetimais, Vokietijoje išduotais numeriais.

Automobilis su svetimais numeriais

Vienas užsienietis vairuotojas pateikė suklastotus dokumentus, jis uždarytas į areštinę. Leidimą Lietuvoje gyventi turintis baltarusis nebuvo pasikeitęs baltarusiško pažymėjimo į lietuvišką ir nubaustas už vairavimą be teisų.

Vairuotojas pateikė dokumentų klastotę

Iš viso per šeštadieninį reidą įkliuvo 11 neblaivių vairuotojų, dar 7 sėdo prie vairo, neturėdami teisės vairuoti. Nustatyti 9 kiti pažeidimai.

Net 23 vairuotojų ištraukė „laimingą bilietą“ – alkoholio matuoklis parodė, kad jie išgėrę, bet neviršijo leidžiamos normos.

Be to pareigūnai pričiupo du nelegaliai Lietuvoje esančius užsieniečius ir perdavė juos pasieniečiams.