Šiaulių apskrities policija praneša, iš pradžių nebuvo įmanoma nustatyti nei transporto priemonės galios, nei maksimalaus važiavimo greičio. Triratis buvo be valstybinių numerių, identifikavimo numeris taip pat nerastas.

Pradėjus įvykio tyrimą, paaiškėjo, kad triratis priklauso elektrinėms transporto priemonėms, kurių variklio galia yra per 2 kW. Tai reiškia, kad jis turi būti registruotas, jį vairuoti reikalingas atitinkamos kategorijos vairuotojo pažymėjimas, juo važiuojant būtina dėvėti apsauginį šalmą.

Viso to vairuotojas neturėjo. Be to medikai jam nustatė 3,35 prom. girtumą. Tokios priemonės vairavimas, jei girtumas siekia per 1,5 prom., užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Šiaulių rajono gyventojui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio. Taip pat jam gresia bauda už tai, kad vairavo elektrinį triratį, neturėdamas teisės vairuoti, nedėvėdamas apsauginio šalmo. Transporto priemonė buvo neregistruota, be valstybinių numerių, neturėjo privalomosios techninės apžiūros, nedrausta civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.