„Moteris yra kaltinama vieno apysunkio nusikaltimo padarymu ir pasikėsinimu įvykdyti vieną apysunkį nusikaltimą. Jos baudžiamąją atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad ji prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi, – sakė baudžiamąją bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Aleksandras Prygunkovas. – Kaltinamoji niekur nedirba, neturi jokio pragyvenimo šaltinio, turi neišnykusi teistumą, yra recidyvistė, administracine tvarka bausta, inkriminuojamas nusikalstamas veikas padarė dalyvaujant ir matant jos mažamečiui vaikui“.

Teismas konstatavo, kad kuršėniškė L. Kaldaras nenori taisytis, laikytis įstatymų ir visuomenėje priimtų dorovės normų. Todėl teismas mano, kad bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamajai paskyrus sankcijoje numatytą laisvės atėmimo bausmę.

Teismas nustatė, kad L. Kaldaras 2017 m. rugpjūčio 14 d. Šiauliuose, prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, atvirai pagrobė nukentėjusiajai priklausančius pinigus – 120 eurų. Romų tautybės moteris kartu su mažamete dukra (jauna čigonė teigia turinti 7 vaikus) priėjo prie nukentėjusiosios, kuri sėdėjo automobilyje, ir paprašė smulkių pinigų maistui.

Kaltinamoji pasiūlė nukentėjusiąją išburti – taip nuimti prakeiksmą ir padaryti moterį laimingą. Tam, anot „būrėjos“, reikėjo atlikti ritualą. Kaltinamoji išpešė kelis plaukus iš nukentėjusiosios galvos ir paprašė duoti kokią nors kupiūrą pinigų, nes plaukus reikia dėti ant pinigų. Nukentėjusioji padavė 120 eurų, kurių būrėja nebegrąžino, praneša Šiaulių apylinkės teismas.

2017 m. rugpjūčio 21 d. Šiauliuose, kito prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, Kuršėnų gyventoja pasikėsino atvirai pagrobti nukentėjusiajam priklausančius pinigus – 150 eurų. Ji per pokalbį taip pat pažadėjo nuimti prakeiksmą. Būrėja nuo nukentėjusiojo delno paėmė 150 eurų ir jų negrąžino, tačiau greitai buvo sulaikyta prekybos centro apsaugos darbuotojų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)