Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienos telekomunikacijos bendrovės prekybos salono vadovė galėjo pasisavinti įmonei priklausančią įvairią įrangą – mobiliuosius telefonus, nešiojamus kompiuterius, ausines ir kt.

Įtariama, kad tuometinė salono vadovė įformindavo įrangos pardavimą fiziniams asmenims. Vėliau pirkėjams neva atsisakius įsigytos įrangos, ji bendrovės elektroninėje sistemoje užregistruodavo fiktyvų prašymą dėl pardavimo anuliavimo, bet prekių į sandėlį negrąžindavo.

Manoma, kad fiktyvių pardavimų operacijas kaltinamoji inicijuodavo ne tik savo vardu, bet slapta naudojosi ir kolegų duomenimis prisijungiant prie bendrovės elektroninės sistemos. Skaičiuojama, kad Šilutės rajono gyventoja nuo 2016 metų vasario iki 2022 metų gruodžio galėjo pasisavinti bendrovei priklausančios įvairios įrangos už 124 tūkst. 892 eurus.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Mackevičienė. Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Moteriai pateikti kaltinimai dėl turto pasisavinimo, neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Siekiant užtikrinti, kad bendrovei padaryta žala būtų atlyginta, skirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas kaltinamajai priklausančiam turtui: dviem lengviesiems automobiliams, butui bei negyvenamajai patalpai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams.