Didžiulis žemės sklypas Šnipiškėse priklauso bendrovei "Imobiliar". Vos tik ši bendrovė pradėjo pretenduoti į žemę, rajone ėmė pleškėti vienas namas po kito, rašo "Respublika".

Vien šiemet kilo šeši gaisrai. Pernai sudegintas 31 apleistas namas. Dauguma dar likusių gyventojų skuba išsikelti. Išsikrausčius gyventojams apleisti namai paslaptingai užsidega.

Yra versijų, kad gaisrai kyla nuo benamių pamirštų užgesinti laužų ar numestų nuorūkų, tačiau vietiniai neabejoja, kad tai tyčiniai padegimai. Taip, pasak jų, siekiama išvalyti bendrovei priklausančius žemės sklypus. "Imobiliar" šių įvykių niekaip nekomentuoja.

Kaip DELFI informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Vladas Rakštelis, šįkart trys ugniagesių brigados vyko gesinti 15 C numeriu pažymėto Konstitucijos prospekto namo.

„Išdegė jo vidus, apdegė stogas ir sienos. Gaisrą pavyko užgesinti per pusvalandį“, - komentavo pareigūnas.

Mediniame namuke šeimininkų nebuvo, kam jis priklauso – kol kas nenustatyta.

Antradienio vakarą, vos spėjus užgesinti gaisrą ne pirmą kartą degančiame Krokuvos gatvės name, ugniagesiai skubėjo gesinti sandėliukų ir prie jų prisišliejusio pastato Lvovo gatvėje.

„Praėjusią savaitę tame rajone taip pat buvo gaisras. Aišku, tai sukelia minčių, kad negyvenami pastatai gali būti padeginėjami tyčia“, - DELFI sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Vladas Rakštelis.

Pranešimą apie Krokuvos gatvėje degantį 44 numeriu pažymėtą namuką ugniagesiai gavo 19.30 val. Gesindami stogą, mansardą ir pirmąjį pastato aukštą pareigūnai pastebėjo užsiliepsnojusius sandėliukus prie netoli esančio namo Lvovo gatvėje.

„Mūsų duomenimis, apleistas negyvenamas namas, kuris aprūko nuo šalia degusių sandėliukų, priklauso UAB „Vyrokas“ verslo grupei“, - sakė V.Rakštelis.

Ugniagesiai įtaria, kad sostinės centre esantys pastatai padegti tyčia, nes Krokuvos gatvės namuke ir Lvovo gatvėje degusiuose sandėliukuose nėra nei elektros, nei krosnių, nuo kurių jie galėjo patys užsidegti.

Pirminį tyrimą atlieka Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ikiteisminio tyrimo grupė. Vėliau medžiaga bus perduota prokuratūrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją