Tokia ataka surengta vadinamajame Debreceno mikrorajone. Nuo smarvę skleidžiančių chuliganų nukentėjo ir Debreceno gatvės 49 namo gyventojai. „Visuose penkiuose laiptinės aukštuose išmatomis buvo išterliotos durys, spynos bei durų rankenos. Laiptinėje taip pat buvo palikti ir „pyragaičiai“. Visi kaimynai pakraupę“, – DELFI rašė skaitytoja.

Tą pačią dieną gyventojai skubiai sušaukė susirinkimą ir nusprendė, jog reikia įdėti naujas laukujes duris su telefonspyne.

„Vėliau nuėjau pas draugę, kuri gyvena kitoje gatvės pusėje, Debreceno g. 78 name. Kai jai papasakojau apie nakties įvykį mūsų laiptinėje, ji liko šokiruota, nes ir jos laiptinėje prieš tai naktį taip pat šitaip buvo – daugumos kaimynų durys, rankenos ir spynos išterliotos išmatomis“ – teigė skaitytoja.

Todėl ji tikino, kad ne tik ji, bet ir kiti kaimynai yra įsitikinę, jog taip nukentėjo dar ne vieno namo gyventojai. „Norime įspėti visus Debreceno gatvės gyventojus apie tokius „menininkus“. Rekomenduojame gerai užsidaryti laiptinės duris, kad nebūtų tokių atakų“, – ragino mergina.

Debreceno gatvės 78 namą administruoja daugiabučių namų savininkų bendrija „Gvazdikas“. Jos pirmininkė Stasė Miškinienė teigė, jog iš gyventojų nesulaukė skundų apie išterliotas duris.

„Tiesa, skambino vienas žmogus, sakė, kad durys kažkuo išterliotos, bet tai ir viskas. Jei tai būtų buvęs masinis reiškinys, žmonės tikrai man būtų pranešę, nebūtų tylėję, o dabar kažkaip keista. Sutapimas ar ne, bet tos laiptinės, kurios gyventojas pranešė apie terliones, durys tąkart kaip tik buvo sugedusios – neveikė koduota spyna. Dabar jau viskas sutvarkyta. Žmonėms visada sakau, kad patikrintų, ar įėjus į laiptinę, durys tikrai gerai užsidarė. Patys turime saugotis“, – kalbėjo pirmininkė.

Dvokianti ataka buvo surengta ir Kauno gatvės 45 name. Išmatomis buvo išterliotos vieno buto durys. To buto gyventojas įtaria, jog taip pasielgė aukštu žemiau gyvenantis kaimynas. Tarp vyrų yra kilęs nesutarimas, nes kaimynas esą dažnai triukšmauja ir trikdo ramybę.

Uostamiesčio pareigūnai kol kas neieško, kas išmatomis išterliojo gyventojų butų duris, nes iš žmonių nesulaukta pareiškimų.

„Daugiabučių namų gyventojai neretai tampa įvairių chuliganų, vagių aukomis. Prisimenu, lyg prieš porą metų „metalistai“ pavogė metalines groteles prie laiptines durų, į kurias žmonės kojas valosi. Rytą vienas gyventojas ėjo į lauką, nepastebėjo, kad grotelių nėra, krito į tą duobę ir koją susilaužė. Grotelės buvo pavogtos ne tik nuo mūsų namo, bet ir dar nuo kelių, vadinasi, kažkas irgi siautė. Todėl žmonėms visada kartoju, kad patys labai saugotųsi, kad pasirūpintų, jo į laiptines negalėtų patekti pašaliniai asmenys“, – pabrėžė S. Miškinienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)