Šiaulių apskrities policija praneša, kad moteris buvo nerūkanti ir cigarečių neturėjo. Ji pasiteiravo, kiek jaunuoliui metų.

Tai pastarajam sukėlė pykčio priepuolį. Vaikinas griebė už moters rankinės, kėsindamasis ją išplėšti iš rankų.

Užpultoji nepasimetė ir susigrūmė su vaikinu. Jo pastumta ir nugriuvusi ant žemės, šiaulietė rankinės nepaleido. Moteris patyrė rankos nubrozdinimus ir muštą žaizdą kaktoje, tačiau išsaugojo rankinę su mobiliuoju telefonu, akiniais bei kitais daiktais, jų bendra vertė siekė 970 eurų, bet akiniai per grumtynes buvo sulaužyti.

Dėl pasikėsinimo apiplėšti buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įvykio rajone esančių vaizdo kamerų peržiūra Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnus atvedė pas įtariamąjį.

Paaiškėjo, kad tai - vienos Šiaulių gimnazijos moksleivis, jis turėjo problemų ir savo mokykloje. Įtariama, kad po nepavykusio apiplėšimo 15-metis gimnazijos tualete sukėlė gaisrą. Sudegė šiukšlių dėžė, tualetinio popieriaus dėklas, apdegė lango palangė, aprūko tualeto lubos, sienos, durys, klozetai, kriauklės. Turtinė žala siekia 1170 eurų. Dėl turto sugadinimo jam taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas.