Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai su kolegomis iš Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato gegužės 15 d. apsilankė pas vieną galimą psichotropinių medžiagų platintoją Linksmojoje g. Turima informacija pasitvirtino – pareigūnai sulaikė jiems žinomą, anksčiau teistą jaunuolį (gimęs 2006 m.). Pas jį rasta 10 užsukamų plastikinių buteliukų su skysčiu – sintetiniais kanabinoidais „Smile“.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, netrukus buvo nustatytas ir šias psichoaktyviąsias medžiagas gaminęs ir platinęs Šeškinėje gyvenantis vyras (gimęs 2001 m.).

Gegužės 17 d. pareigūnai, atvykę atlikti kratos, liko nustebinti – buto kambaryje jaunas vyras buvo įsirengęs cheminę laboratoriją. Sulaikytasis prisipažino, kad turi ir gamina sintetinius kanabinoidus.

Per kratą rasti 33 užsukami plastikiniai buteliukai su sintetiniais kanabinoidais, narkotikų gamybos laboratorinė įranga (ultragarsinis medžiagų maišymo prietaisas, svarstyklės, cheminės kolbos ir medžiagos (prekusoriai)), taip pat pinigai, galimai gauti už prekybą narkotikais.

Pareigūnų duomenimis, šie du sulaikyti įtariamieji buvo tik vykdytojai. Šios grupės nariai buvo pasiskirstę vaidmenimis ir atliko pavestas organizavimo, gamybos ir platinimo funkcijas.

Tą pačią dieną nustatytas ir organizatorius (gimęs 2001 m.). Išsiaiškinti jo buvimo vietą buvo sudėtinga, nes anksčiau teistas vyras dažnai keitė gyvenamąją vietą ir ją „maskavo“: kviesdamas pavėžėjus arba užsisakydamas maistą, kaskart keisdavo pristatymo adresą.

Galiausia vyras su įkalčiais sulaikytas Liudvinavos g. Pas jį rasta narkotikų. Visi narkotikų platintojai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems skirtos kardomosios priemonės.