Teismas nustatė, kad nusikaltimas padarytas Telšių rajone, Tryškių miestelyje.

Ten gyvenantis vyras vėlų kovo 20-osios vakarą po telefoninio pokalbio su sugyventinės tėvu, nuvyko pas jį aiškintis santykių.

Per konfliktą jis vieną kartą šovė namo šeimininkui į krūtinę iš nelegalaus medžioklinio šautuvo, užtaisyto 16-to kalibro šoviniu, užpildytu šratais. Padaryti sužalojimai komplikavosi ir dėl ūmaus vidinio nukraujavimo į kairę krūtinės ertmę nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Kaltinamasis sulaikytas ankstų kitos dienos rytą, tada jam buvo nustatytas 1,82 promilių girtumas.

Teisme vyras kaltės neneigė, bet tikino įvykio aplinkybių negalintis prisiminti, nes tada buvęs „labai neblaivus“. Kaltinamasis teigė, kad nesiekė nužudyti sugyventinės tėvo, norėjo jį tik pagąsdinti.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad ikiteisminio tyrimo metu ir bylą nagrinėjant teisme, kaltinamasis visiškai pripažino kaltę. Vyras nurodė, kad būdamas neblaivus ir supykęs dėl to, jog buvo nepagrįstai kaltinamas sugyventinės sumušimu, atėjo pas jos tėvus į namus ir šovė vieną kartą iš nelegalaus medžioklinio šautuvo nukentėjusiajam į krūtinę bei taip jį nužudė.

Kaltinamasis neneigė savo kaltės ir dėl nelegaliai laikyto ginklo bei šaudmenų. Jis teigė, kad ginklą ir šaudmenis įgijo mirus tėvui. Medžioklinis šautuvas, šoviniai buvo rasti atliekant kratą.

Pasinaudodamas suteikta teise tarti paskutinįjį žodį, vyras teigė, kad labai gailisi dėl savo poelgio, atsiprašė nukentėjusiųjų. Kaltinamasis pabrėžė, kad jo poelgiui įtakos turėjo alkoholis

Žudikui teismas skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Nukentėjusiesiems nuteistasis turės atlyginti apie 30 tūkstančių eurų turtinę ir neturtinę žalą. Teismo sprendimu nuteistojo ginklas konfiskuotas.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją