Policijos pareigūnų duomenimis, pranešimai gauti apie 16.46 val. Į įvykio vietą suskubo policijos pareigūnai ir ugniagesiai. Pirminėmis žiniomis, jaunuoliai sumanė pavojingą pramogą, o atvykus pareigūnams nenorėjo nulipti, slapstėsi.

Sporto rūmai Vilniuje, ant stogo paaugliai sprogdino petardas

Ugniagesiai ant stogo pasikėlė autokopėčiomis, tad keliems jaunuoliams nepavyko išsisukti nuo pokalbio su pareigūnais, o kai kurių laukia ir nemalonus pokalbis su tėvais.

Pastatas yra avarinės būklės, tad pakvailioti sumaniusiems paaugliams ji galėjo baigtis itin skaudžiai – byrantis pastatas bet kada gali nebeišlaikyti žmogaus svorio.

Pirminėmis žiniomis, du jaunuoliai buvo nukelti ugniagesių. Pareigūnai aiškinasi, kas sumanė gyvybę kainuoti galėjusią pramogą ir kokio amžiaus pakvailioti sumanę vaikinai.

Pavojingą pramogą sumaniusių drąsuolių bičiuliai neskubėjo pasitraukti nuo pastato ir stebėjo, kuo viskas baigsis. Paaiškėjo, kad keli jaunuoliai įsibrovė į pastato vidų ir ten pasislėpė nuo pareigūnų, tačiau pareigūnai neskuba palikti pastato prieigų ir tikrina visas angas, per kurias galėjo patekti paaugliai.

Sporto rūmai Vilniuje, ant stogo paaugliai sprogdino petardas

Turto bankas pastatą perėmė valdyti dar 2015-aisiais. Koks jo likimas vis dar nėra aišku, mat griauti jo negalima, nes statinys įtrauktas į saugomų Kultūros vertybių registrą.

Buvo svarstoma čia įrengti senųjų Šnipiškių žydų kapinių ir atminties įamžinimo vietą arba atgaivinti pastatą, kaip koncertų ir kitų renginių erdvę. Tačiau ilgus metus nenaudojamas avarinės būklės pastatas tiesiog stovi aptvertas.

Turto bankas atnaujinti Sporto rūmus siekė jau 2016-aisiais, tačiau derybos buvo nutrauktos.

Sporto rūmai Vilniuje, ant stogo paaugliai sprogdino petardas