„Info TV“ praneša, kad siunčiami melagingi elektroniniai laiškai, kuriuose pranešama apie neva banke politiko paliktą 21 mln. eurų depozitą ir poreikį nedelsiant surasti jo šeimą. Laiškus apie 21 milijono eurų depozitą Volstrito banke rašo K. Bobelio advokatu JAV prisistatęs Shirley Watersonas. Tokia pavarde advokato iš tiesų nėra. Nurodytu telefonu autoatsakiklyje pasigirsta garso įrašas neaiškia kalba, o vėliau angliškai pakartojama, kad su abonentu nėra galimybės susisiekti.
Sukčių laiškas apie K. Bobelį

Elektroninis laiškas apie tariamus velionio turtus pasiekė parlamentarus ir verslininkus.

Seimo narys konservatorius Mantas Adomėnas gavo tokį laišką, tačiau iš karto suprato, jog tai apgaulė, todėl skambinti nė nebandė. Politikas sako, kad ne pirmą kartą sulaukia panašių sukčių gudravimų. Šįkart politiką nustebino, kad bandoma pasinaudoti lietuviu K. Bobeliu.

„K. Bobelis buvo panaudotas tokiam spamui. Tai rodo, kad ta bendruomenė labai dinamiškai reaguoja į įvykius“, - mano M. Adomėnas.

Policija atkreipia dėmesį, kad sukčiai kartais siunčia laiškus visiems iš eilės, o kartais atidžiai atsirenka potencialias aukas. „Sukčiai irgi skaito laikraščius, žiūri televiziją, jie stebi, kas vyksta Lietuvos viešajame gyvenime, mato, kuris įvykis gali sukelti rezonansą, sujaudinti žmones. Jie tokiais įvykiais moka pasinaudoti“, -  „Info TV“ sakė policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

K. Bobelio šeimos draugas Gediminas Tursa televizijai sakė, kad K. Bobelis neturėjo jokių finansinių problemų, neturėjo jokių skolų, skolindavo kitiems. G. Tursa perspėja žmones, kad jie netaptų sukčių aukomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)