Liepė paimti paskolą

Liepos 3 d. į Panevėžio apskrities policiją kreipėsi 1970 m. gimusi moteris. Ji pranešė, kad Biržuose nukentėjo nuo sukčių.

Dar gegužės 17 d. jai telefonu paskambino nepažįstama moteris. Ji prisistatė esanti banko darbuotoja ir tikino, neva biržietės banko duomenimis bando pasinaudoti sukčiai.

Skambinusioji apsimetėlė nurodė iš banko paimti paskolą ir pinigus išgryninti bankomate bei perduoti žmogui, kuris atvykus jų paimti. Klusniai įvykdžiusi nurodymus, moteris galiausiai suprato, kad ją apgavo ir kreipėsi į pareigūnus. Nuostolis – 18 090 eurų.

„Atblokavo“ piniginę

Gerokai daugiau prarado ant sukčių kabliuko užkibusi vilnietė. 1982 m. gimusi moteris Vilniaus apskrities policijai pranešė, kad nuo birželio 18 d. iki liepos 3 d. susirašinėjo su moterimi, kuri pasisiūlė tarpininkauti atblokuojant elektroninę piniginę. Į jos sąskaitą nukentėjusioji pervedė net 33 tūkstančius eurų.

Pristatė „Google“ darbuotoju

Liepos 2 d. 18 val. 34 min. į Ukmergės r. PK kreipėsi moteris (gim. 1970 m.), kuri pranešė, kad liepos 1 d. apie 17 val. jai telefonu paskambino nepažįstamas vyras, kuris prisistatęs „Google“ darbuotoju, apgaule išviliojo 14 900 eurų.

Visais atvejais policija pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo. Tas, kas kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.