Tačiau tokiais jo žodžiais prokuroras Edmundas Bagdonas siūlo netikėti – daugybę kartų už sukčiavimą teistas A. Gricenka visada žada daugiau nedaryti nusikaltimų, tačiau vis tiek toliau apgaudinėja žmones. Ir net tada, kai teismuose buvo nagrinėjamos jo baudžiamosios bylose – posėdžių salėje vyras žada daugiau nenusikalsti, o tik išėjęs iš teisingumo rūmų vėl ieško naujų aukų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Miroslavas Gvozdovičius antradienį išnagrinėjo dar vieną A. Gricenkai iškeltą baudžiamąją bylą. Ji, kaip ir kitos, susijusi su apgaule – vyras skelbimų portale parašė skelbimą, kad už 330 eurų parduoda naują mobiliojo ryšio telefoną HTC.

Neringos miesto gyventoju apsimetęs A. Gricenka skelbimu susidomėjusiam vyrui žadėjo, kad telefono aparatą išsiųs iš karto, kai tik gaus pinigus. Bet kai eurai įplaukė į banko sąskaitą, pirkėjas nesulaukė pirkinio ir buvo priverstas kreiptis į policiją.

O A. Gricenka pinigus jau buvo išleidęs – kadangi jo sąskaitos banke yra areštuotos dėl kitose bylose priteistų ieškinių, vyras pinigus buvo paprašęs pervesti į savo draugo sąskaitą. Šis, aišku, nieko blogo neįtarė ir sutiko pagelbėti, bet vėliau ir pats turėjo aiškintis policijoje.

Bet net ir tada, kai suprato, kad tapo bičiulio apgaulės auka, jis sutiko nukentėjusiajam grąžinti pinigus, o A. Gricenkai nurodė pasirašyti skolos vekselį – šiuo dokumentu aferistas pasižadėjo grąžinti pinigus. Kada nors.

Šį nusikaltimą A. Gricenka padarė tuo metu, kai teisme buvo nagrinėjama kita jam iškelta baudžiamoji byla. Anot prokuroro, tada vyras aiškino, kad pasimokė iš savo klaidų ir daugiau nebeapgaudinės žmonių. Melavo.

„Nors A. Gricenka kalba, kad gailisi, tačiau nuoširdumas šioje situacijoje turėtų būti sunkiai vertinamas“, – sakė valstybinį kaltinimą byloje palaikęs E. Bagdonas.

Už tai, kad A. Gricenka apgaulės būdu užvaldė svetimą turtą, prokuroras pasiūlė jį nuteisti realia vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausme. Kitais nuosprendžiais šiuo metu Vilniaus rajone gyvenančiam A. Gricenkai jau yra skirta reali laisvės atėmimo bausmė, tačiau kol jie neįsiteisėjo, nuteistasis dar nepasiųstas į pataisos namus ir gali mėgautis laisve.

O A. Gricenka toliau suokia apie tai, kaip gailisi dėl to, kaip elgiasi.

„Labai gailiuosi dėl padarytų nusikalstamų veikų, kurios tęsiasi jau daugybę laiko, – antradienį teisme kalbėjo jis. – Gaila, kad žmonės būna manęs suklaidinami. Kartais mąstau, kodėl taip elgiuosi, atrodo, lyg ir esu sveiko proto, stengiuosi to daugiau nedaryti. Neabejoju, kad kitų žmonių akimis atrodo, jog tai, kas vyksta, yra nenormalu. Ir aš su tuo sutinku – kai analizuoju savo elgesį, suprantu, kad tai protu nesuvokiama.“

A. Gricenka sakė, kad net pats negali patikėti, jog yra teisiamas jau penkioliktąjį kartą, dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo yra atliekamas Kaune.

„Ne toje vietoje pasidariau karjerą, ne taip turėjau būti žinomas visuomenėje, – teisme kalbėjo jis. – Bet žinokite, jei vieną kartą suklysti, dar nereiškia, kad visam gyvenimui esi palaidotas. Reikia duoti šansą pasitaisyti – juk dar esu jaunas, nevedęs, man visas gyvenimas priešaky.“

Iš teismų neišeinantis A. Gricenka šių metų vasarą dalyvavo vienoje televizijos pokalbių laidoje – joje vyras gyrėsi, kad yra moterų viliotojas: jos jam turi susimokėti už bendravimo su juo malonumą.

Laidoje vyras pasakojo, kaip vilioja moteris – su jomis susipažįsta internetu, o tada pradeda kurti iliuzijas, kad dirba banke, turi namą, mašiną bei daug turtų, tačiau po poros pasimatymų staiga „kažkas įvyksta“ ir jam reikia paskolinti 300-400 eurų.

Vien praėjusią vasarą per mėnesį A. Gricenka teigė nueidavęs į 16 pasimatymų iš kurių 3-4 būdavo sėkmingi.

A.Gricenka taip pat gyrėsi, kad turi 28 metų draugę, kuri jo fiziškai netraukia, bet esą ji jam yra davusi 4 500 Eur ir kas mėnesį duoda dar po 500 Eur.

Sukčius laidoje pasakojo, kad dažniausiai renkasi 28-35 metų moteris, kurios turi stabilias pajamas ir gali jam skirti nemažas sumas pinigų.

„Pripratau gyventi iš nelegalių pajamų ir šiandien neįsivaizduoju savęs dirbančio“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)