Operacijos metu, Jurbarko mieste, buvo sustabdytas Kybartų miesto gyventojo vairuojamas visureigis „BMW X3“ su prikabinta žemės ūkio technikos transportavimo priekaba, kurioje buvo pakrautas apynaujis savaeigis šakų smulkinimo aparatas „FORST XR8D55“. Šio aparato vertė viršija 50000 eurų.

Policijos duomenų sistemose patikrinus sulaikyto šakų smulkintuvo bei jo transportavimo priekabos identifikacinius duomenis, nustatyta, kad abiems objektams yra paskelbta tarptautinė paieška, kaip vogtų, Vokietijoje.

Tuo pačiu metu buvo sustabdytas lengvasis automobilis „Opel Insignia“, kuris lydėjo automobilį „BMW X3“, o jame važiavo du gerai teisėsaugai žinomi Kybartų miesto gyventojai.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 189 str. 2 d. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki 6 metų. Teismo sprendimu sulaikytiems įtariamiesiems paskirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai.

Dviems įtariamiesiems suėmimas paskirtas 3 mėnesių laikotarpiui, o vienam įtariamajam 1 mėnesio laikotarpiui. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūra.

Vokietijoje vogta brangia savaeige technika

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją