Policijos duomenimis, 1973 m. gimęs M.P. uždarytas į areštinę. Įtariama, kad eismo įvykio metu jis buvo neblaivus.

Tiesa, pareigūnai dar negali tvirtai konstatuoti, kad būtent M.P. sėdėjo už „Mercedes“ vairo, kai šis dideliu greičiu rėžėsi į patrulių automobilį. Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas DELFI teigė, kad šioje istorijoje kyla „daug klaustukų“, o tikslesnę informaciją sostinės policija tikisi turėti pirmadienį.

Policija praneša ir apie avarijos metu pareigūnų ir civilių patirtus sužalojimus.

Eismo įvykio metu sužaloti prie policijos automobilio stovėję automobilio „Mercedes Benz E280“ vairuotojas M.K. (gimęs 1954 m.), jis dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę. Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės 2-osios kuopos 2-ojo būrio patrulis M.K. (gimęs 1981 m.) ligoninėje atsidūrė dėl galvos smegenų sukrėtimo, jo kolegė, patrulė J.K. (gimusi 1987 m.) ligoninėje gydoma dėl krūtinės sumušimo ir žaizdos smakre. Tarnybinį automobilį vairavęs D.J. dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę, o automobilio „Mercedes Benz E280“ keleivė L.K. (gimusi 1972 m.) dėl galvos sumušimo gydoma ambulatoriškai.

Pirmasis policijos automobilis į avariją pateko Geležinio Vilko gatvėje, ties M. Romerio universitetu 18.02 val. Čia susidūrė du „Mercedes Benz“ automobiliai ir policijos patrulių mašina. Tarnybiniame automobilyje buvo trys pareigūnai (dėl skurdo dalis policininkų patruliuoja pėsčiomis ir juos į tarnybos vietą nuveža tie, kurie dar turi kuro).

Sužaloti visi trys pareigūnai (avarijos metu du buvo lauke, vienas automobilyje, tarp nukentėjusiųjų - mergina). Jie visi išvežti į ligoninę. Nukentėjo ir "Mercedes", į kurį trenkėsi policijos mašina, vairuotojas ir keleivė.

Patruliai sustabdė "Mercedes", aiškinantis su vairuotoju, į policijos automobilį trenkėsi kitas "Mercedes". Policijos mašina rėžėsi į sustabdytąjį "Mercedes" ir šis nulėkė maždaug 100 metrų. Avarijos kaltininkas, metęs automobilį, pabėgo.

Pasak liudininkų, avariją sukėlęs "Mercedes" vairuotojas lenktyniavo, kitas automobilis nulėkė toliau nesustojęs. Sudaužytame "Mercedes" liko keleivio vietoje miegojęs automobilio savininkas ir mergina.

Nepatvirtintais duomenimis, pabėgęs vairuotojas, kurio asmenybė jau nustatyta, policijos už eismo taisyklių pažeidimus baustas jau maždaug 10 kartų.

Policininkams į pagalbą skubėjo kitas policininkų automobilis. Tačiau Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje, 18.07 val., į policijos „VW Bora“ su įjungtais švyturėliais ir sirena trenkėsi „Mercedes“, važiavęs jam šviečiant žaliam šviesoforo signalui.

Čia žmonės nenukentėjo, nors policijos automobilis ir apvirto – jį atvertė ir ant ratų pastatė praeiviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1181)