Birželio 10 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai su kolegomis iš Trakų r. policijos komisariato tikrino informaciją, kad Vilniaus r., Gineitiškių k., dienos metu galimai platinamos narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Policijos pareigūnams pavyko užfiksuoti kvaišalų pardavimo - pirkimo faktą. Nustatyta, kad buvo bandoma parduoti kristalizuotas įtariama psichotropines medžiagas. Šių narkotikų dozės vertė juodojoje rinkoje siekia apie 20 eurų.

Sulaikyti dvidešimt trejų metų prekeivis ir keturiasdešimt šešerių metų pirkėjas kaltės neneigė. Prekeivis savanoriškai pareigūnams pateikė savo automobilyje BMW laikytas narkotines medžiagas – „kristalus“.

Vėliau paaiškėjo, kad prekeivis su pirkėjais bendraudavo šifruojamo susirašinėjimo programėle. Joje rusų kalba tardavosi dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų kainos ir vietos, kur galima nusipirkti narkotikų.

Prekeivis pripažino, jog narkotikus pradėjo platinti prieš kelis mėnesius, norėdamas į šeimos biudžetą įnešti daugiau pajamų. Esą susirašinėjimo programėle tai daryti itin lengva, nes yra sukurta daugybė grupių, kuriose žmonės ieško įvairių narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Atlikus kratą sulaikyto jaunuolio namuose, rasta ir daugiau šviesios kristalizuotos narkotinės medžiagos, taip pat svarstyklės bei žalios birios narkotinės medžiagos įvairiose pakuotėse.

Iki šiol dar neteistam vyrui už prekybą narkotikais gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Narkotinių medžiagų pirkėjui gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Vilniaus apskrities policija primena, kad nuo vasario 6 d. veikia Lietuvos policijos pasitikėjimo telefono linija „Narkotikams - NE“. Telefono numeriu +370 700 60777 galima pranešti apie žinomus narkotikų platinimo atvejus.

Telefono linija veikia darbo dienomis nuo 7 val. iki 20 val. Gavus tokią informaciją, ji patenka į specializuotą kriminalinės policijos padalinį.

Pareigūnai per vieną darbo dieną atlieka pirminį informacijos patikslinimą, patikrina ar policija nevykdo tyrimo dėl tokio asmens ar fakto ir perduoda ją atitinkamam policijos komisariatui.