Antradienį apie vidurnaktį į Kauno oro uoste dirbusius VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnus kreipėsi aviacijos saugumo tarnybos darbuotojai. Jie pranešė, kad vienas iš Kopenhagos skrendančio orlaivio keleivių, akivaizdžiai apsvaigęs nuo alkoholio, ignoruoja įgulos nurodymus, elgiasi agresyviai.

Apgirtęs vyras susistumdė su kitais keleiviais bei įgulos nariais, į vieną iš jų sviedė savo mobilųjį telefoną. Toks chaosas truko iki pat lėktuvo nusileidimo Kauno oro uoste ir pasieniečių įsikišimo.

Triukšmadariui nepanorus pačiam išlipti iš orlaivio, VSAT pareigūnams teko panaudoti fizinę prievartą ir uždėti antrankius. Iš lėktuvo išvesdintas keleivis buvo pristatytas į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punktą ir uždarytas laikino sulaikymo patalpoje.

Tačiau ir ten 37-erių vyras, Lietuvoje nedeklaravęs gyvenamosios vietos, elgėsi agresyviai – triukšmavo, plūdosi, šaukė nesuprantamas frazes. Pasieniečiai iškvietė policijos pareigūnus, jie nusprendė pasitelkti medikus. Šiems atvykus nustatyta, kad keleivio sveikatos būklė – gera, tačiau jis gerokai apsvaigęs nuo alkoholio.

Po apžiūros keleivis perduotas policijos pareigūnams, jie tirs šį įvykį ir priims sprendimą.