Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė, jį atliko VSAT Kriminalinių tyrimų valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pasieniečiai.

Prokuratūra praneša, kad 2021 m. spalio mėn. L. K. susitarė su tuomet VSAT Varėnos pasienio rinktinėje vyresniuoju pasieniečiu dirbusiu J. Ž., kad pastarasis Širvių punkte praleis automobilį „VW Crafter“, kuriuo Šalčininkų link bus gabenamos baltarusiškos cigaretės.

Šiame punkte tikrinamos iš Dieveniškių kilpos ir į ją vykstančios transporto priemonės. Praėjusių metų spalio 19-osios vakarą J. Ž. sustabdė M. S. vairuojamą mikroautobusą, bet jo netikrino ir leido pravažiuoti.

Netoli nuvažiavusį automobilį sustabdė VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai. Slėptuvėje pasieniečiai rado sukrautus 24 287 pakelius cigarečių „NZ Gold“, pažymėtus Baltarusijos akcizo ženklais, kurių vertė siekė beveik 87 tūkst. eurų.

Dar beveik 20 tūkst. cigarečių pakelių pasieniečiai atrado atlikdami kratą Dieveniškių seniūnijoje esančioje L. K. sodyboje bei jo motinai priklausiančiame garaže.

Pasienietis turėjo nuodugniai patikrinti automobilį ir užkirsti kelią daromam teisės pažeidimui, bet to nepadarė. Dėl to didelę neturtinę žalą patyrė Lietuvos Respublika ir jos sienų apsaugą užtikrinanti institucija – Valstybės sienos apsaugos tarnyba, buvo sumenkintas jos autoritetas.

Teismas susikompromitavusiam pasieniečiui skyrė 12 300 eurų baudą, kontrabandą organizavusiam L. K. teks sumokėti 17 900 eurų, o nelegalias cigaretes vežusiam M. S. – 10 300 eurų baudas.

Vilniaus apygardos teismo sprendimu, iš bendrininkų konfiskuotos nelegaliai gabentos bei per kratas rastos cigaretės, kurių vertė viršija 156 tūkst. eurų, bei mikroautobusas.

Nuteistieji baudas turės sumokėti per dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją