Tauragės policija praneša, kad nepilnamečiai, paskambinę bendruoju pagalbos numeriu 112, prisistatydavo įvairiomis išgalvotomis pavardėmis ir informuodavo apie tariamai įvykusius teisės pažeidimus.

Jaunuoliai pareigūnams melagingai pranešdavo apie girtavimo, šiukšlinimo, triukšmavimo ar turto gadinimo atvejus, kurie neva vyko J. Tumo-Vaižganto gatvėje esančiame apleistame name, vietos gyventojų pramintame „Vaiduokliu“.

Per 2012 metus minėta nepilnamečių grupė iš jiems priklausančių mobiliojo ryšio telefonų pasikeisdami melagingai informavo policiją iš viso 25 kartus.

Nustatyta, kad papokštauti sumanę nepilnamečiai – vaikinai nuo 15 iki 17 metų amžiaus. Jaunuoliai, jau sulaukę 16 metų, patraukti administracinėn atsakomybėn. Už jaunesnius vaikus administracine tvarka atsakys jų tėvai.

Melagingais pranešimais Bendrosios pagalbos centą užvertę paaugliai savo elgesį aiškino noru paerzinti policijos pareigūnus. Pažeidėjai aiškino, kad jiems buvo smalsu stebėti, kaip pareigūnai reaguoja į jų iškvietimus, kaip elgiasi tariamo įvykio vietoje. Paaugliai prisipažino, kad iškvietę policiją jie laukdavo pasislėpę ir iš tolo stebėdavo į melagingus iškvietimus reaguojančių pareigūnų veiksmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)