Nors ir sulaukė teismo užtarimo, bet į laisvę J. Baronas taip ir neišėjo – iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo (TIK) jis buvo perkeltas į areštinę, kurioje turi atlikti 50 parų arešto bausmę. Ją vyrui kitas teisėjas skyrė taip pat už narkotinių medžiagų įgijimą.

Į laisvę J. Baronas turėtų išeiti tik vasarį – tuo metu jam bus taikomos griežtos kardomosios priemonės: namų areštas, dokumentų paėmimas. Taip pat teismo nurodymu įtariamajam turėtų būti uždėta elektroninė apyrankė, leidžianti jį stebėti 24 val. per parą, bet šio apribojimo policijos pareigūnai dar netaiko – užsitęsė ginčai dėl viešųjų pirkimų. Kaip pareigūnai privalės įvykdyti šį ikiteisminio tyrimo teisėjo nurodymą, dar neaišku – greičiausiai teks jį atšaukti. Arba laukti, kol įsigalios tvarka.

Ne kartą dėl įvairių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų įkliuvęs ir taip pat arešto bausme baustas (dėl to net buvo konfiskuotas jo motinos Laimos Pikul prabangus BMW) J. Baronas buvo sulaikytas rugsėjį, kai pas jį buvo rasta apie 350 g marihuanos.

O 50 parų arešto bausmė J. Baronui buvo skirta už tai, kad jis dar gegužės 5 d. popietę Vilniuje, Antakalnio mikrorajone, prie Neries upės, iš nenustatyto asmens už 30 eurų nusipirko 101,77 g kanapių.

Jas vyras laikė automobilyje BMW, o tą patį vakarą, apie 23.20 val., buvo sulaikytas Žirmūnų g.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas J. Baronas tyrėjams aiškino, kad kanapių nusipirko iš vieno iššaukiančiai atrodančio vyriškio, su kuriuo susipažino prie Neries upės vedžiodamas šunį.

„Praeidamas pro šalį užuodžiau rūkomos „žolės“ kvapą ir susigundžiau“, – J. Baronas sakė, kad nepažįstamojo paprašė duoti parūkyti, bet šis pasiūlė geriau kanapių iš jo nusipirkti. J. Baronas sutiko – iš kišenės išsitraukė 30 Eur.

Narkotines medžiagas J. Baronas paslėpė Šilo miške Antakalnyje – bijojo, kad grįžus į namus kanapių kvapą užuos jo motina L. Pikul.

Tą patį vakarą J. Baronas išvažiavo pasivažinėti po miestą, pakeliui sutiko savo draugą, kuris važiuojant automobiliu užuodė „žolės“ kvapą.

„Išėmiau iš kišenės parodyti, bet tuo metu pamačiau iš paskos važiuojančius policijos pareigūnus ir supanikavau, „žolės“ gumbulas nukrito“, – sakė jis.

Netrukus J. Barono vairuojamą BMW sustabdė policijos pareigūnai – su kanapėmis sulaikytas vairuotojas ir jo draugas buvo pristatyti į komisariatą. J. Baronas tikino, kad narkotines medžiagas nusipirko sau.

Tuo metu policijos pareigūnai prisipažino, kad J. Barono vairuojamą automobilį sustabdė tik dėl to, jog vairuotojas keistai elgėsi – esą pamatęs policininkus jis labai susijaudino.

Pareigūnai manė, kad vairuotojo dokumentai yra netvarkingi, bet kai šį sustabdė, iš karto užuodė kanapių kvapą, be to, ant automobilio kilimėlio mėtėsi „žolė“.

Pasak policininkų, J. Baronas atsisakė nurodyti, iš kur gavo narkotines medžiagas, o jo draugas tikino, kad tuo metu ketino susisukti suktinį, bet pamatęs policijos automobilį, labai išsigando.

Tyrimo metu pareigūnai taip pat patikrino, ar J. Baronas vartoja narkotines medžiagas – toksikologijos ekspertų išvadose nurodyta, kad tyrimo metu buvo nustatyta, jog jo šlapime buvo rasta tetrahidrokanabilio karboksi rūgšties, amfetamino ir metamfetamino.

Tai jau buvo trečiasis kartas, kai J. Baronas išgirdo teismo nuosprendį. Prieš tai jis buvo teistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o šių metų kovą teismas jį pripažino kaltu dėl policijos pareigūnų papirkimo – neblaivus sulaikytas prie automobilio vairo, kai buvo apgadinęs kaimyno automobilį, jis policininkams davė 150 litų (43,44 eurų) kyšį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)