2023 m. birželio 21 d., apie 8 val., Liubeko g. Klaipėdoje labradoro mišrūno veislės šuns šeimininkė, žinodama, kad jos šuo agresyvus, viešoje vietoje vedžiojo jį tik su pavadėliu, be antsnukio.

Moteris nesutrumpino pavadėlio ir tvirtai nelaikė šuns, kad šis negalėtų pasiekti kitų žmonių. Taip ji pažeidė pareigą laikytis taisyklių, kad savo veiksmais nepadarytų kitiems žalos.

Taip pat neužtikrino, kad jos gyvūnas nekeltų grėsmės žmonių, kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui. Dėl to šuo užpuolė pėsčiųjų taku pro šalį einančią moterį, pargriovė ją ant šaligatvio, įkando nukentėjusiajai į dešinę ranką ir nepaleisdamas draskė.

Kaltinamoji teisme savo kaltę pripažino. Ji paaiškino, kad nelaimė įvyko, kai šuo tempė pavadėlį ir šis pailgėjo. Jai ir jos vyrui nepavyko šuns išauklėti. Šuo buvo įkandęs ir šeimininkei. Ji teigė, kad neturi antsnukio šuniui, nors augina jį jau 7 metai. Šuns savininkė nukentėjusiosios atsiprašė ir sakė, kad gailisi dėl įvykio.

Teismas skyrė 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Moteris įpareigota būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu ar sveikatos priežiūra. Taip pat skirtas įpareigojimas tęsti darbą, o jo netekus, pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.

Nuosprendžiu nuspręsta nukentėjusiosios pareikštą civilinį ieškinį dėl 518,94 Eur turtinės žalos ir 2 tūkst. 500 Eur neturtinės žalos atlyginimo tenkinti visiškai bei konfiskuoti kaltinamajai priklausantį šunį, kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją