Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros penktojo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, kaltinamosios L. K. ir I. B., dirbdamos barmenėmis vienoje Jonavos kavinių, neaptarnavo užėjusių trijų romų tautybės moterų ir mažamečio vaiko. Nustatyta, kad nuteistosios atsisakė priimti nukentėjusiųjų užsakymą pavalgyti vietoje, motyvuodamos tuo, kad romų tautybės asmenys kavinėje nepageidaujami.

Tyrimo duomenimis, nuteistasis A. Ž., kuris dirbo kavinėje darbininku, įžūliu elgesiu, rodydamas aiškų žmogaus negerbimą, kitų klientų akivaizdoje panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąsias. Nustatyta, kad vyras, sugriebęs nukentėjusiosioms už drabužių, jėga jas stūmė iš kavinės ir liepė išeiti.

Išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, teismas konstatavo, kad nuteistosios padarė joms inkriminuojamą nusikalstamą veiką. Joms teismas skyrė šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, įpareigojant tęsti darbą.

Teismas pripažino A. Ž. kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir romų tautybės asmenų diskriminavimo ir skyrė jam vienerių metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant tęsti darbą. Vyrui teismas taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – 1 tūkst. 250 eurų dydžio įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą, kurią jis privalo sumokėti per šešis mėnesius.

Teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją