Šis ikiteisminis tyrimas atliktas atskyrus dalį medžiagos iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, atliekamo pagal LR BK 135 str. 1 d., 202 str. 1 d., 228 str. 1 d., 300 str. 1 d. ir 301 str. 1 d., paaiškėjus, kad  Vilniaus skyriaus teismo medicinos ekspertė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir veiksmais, susijusiais su tarnybinių pareigų atlikimu, pažeidė valstybės deklaruojamus įstatymų viršenybės, teisėtumo, lojalumo ir kitus valstybės principus, parodė nepagarbą įstatymams ir poįstatyminiams aktams, kurdama savivalės, įstatymų nepaisymo sistemą diskreditavo valstybės tarnautojo vardą ir dėl to didelės neturtinės žalos patyrė valstybė.

Kaip praneša Vilniaus apskrities policija, teismo medicinos ekspertė paskelbė ikiteisminio tyrimo medžiagos duomenis be užduotį atlikti objektų tyrimą paskyrusios institucijos leidimo.

Teismo medicinos ekspertės teisinės atsakomybės klausimą spręs Vilniaus m. I apylinkės teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)