Kol kas aišku tiek, kad sekmadienio popietę mergaitė išėjo iš namų Kaune. Mergaitė planavo eiti link Girstučio parduotuvės, tačiau ten nepasirodė.

Paskutinį kartą ji pastebėta Chemijos gatvėje esančioje viešojo transporto stotelėje 16 val. 41 min. Viena liudytoja pareigūnams pasakojo girdėjusi rėkiančią mergaitę, ši versija tikrinama.

„Tikrintos ir tikrinamos ne tik įvairios teritorijos, peržiūrinėjami vaizdo įrašai, padėsiantys patvirtinti arba paneigti 22.45 val. gautą informaciją, kad nepilnametė apie 17 val. matyta stotelėje su vyru šalia neaiškios markės automobilio“, - skelbė Kauno policijos atstovai. Šiuo metu neatmetamas ir pagrobimas.

Maždaug 14 val. 20 min. susirinkę savanoriai išklausė naujausias instrukcijas. Jiems paskirta šukuoti kvartalą Nemuno pakrantėje, ties Kauno jachtklubu.

Ši vieta yra nutolusi kiek daugiau nei porą kilometrų nuo ten, kur paskutinį kartą matyta mergaitė.

„Keliausime į paskirtą kvartalą, šukuosime iš šiaurinės ir pietinės pusės. Viena grupė keliaus į jachtklubo šiaurinę pusę, kita grupė prie „Monte Pacis“.

Jeigu pamatote kažką įtartino ar kažką, kas susiję su mūsų paieškomis, duodate telefonu žinią policijos pareigūnui.

Jeigu ką nors matote, patys neliečiate, fotografuojate, siunčiate, laukiate atsakingo žmogaus“, – susirinkusius savanorius instruktavo atsakingas pareigūnas.

„Neaišku, kiek dar paieška truks, ar iki vėlaus vakaro, ar dar ilgiau“, – pridūrė jis.

Maždaug 14 val. 50 min. kitus savanorius koordinuojantis pareigūnas pranešė, kad kažko rasti dar nepavyko.

„Kad ir kažko tokio neradome, bet kiekvienas rezultatas yra rezultatas. Tęsiam toliau paieškas kituose sektoriuose. Išskirsime pareigūnus, kad jie koordinuotų veiksmus. Tada žmonės, kas kiek galit, susiskirstykite į grupes.

Apsižiūrėsime dėl neduok dieve paties žmogaus, dėl daiktų, dėl kitų aplinkybių.

Jeigu randate ką nors įtartino, grupės vyresnysis pareigūnas pasakys numerį, niekur neikite nuo tos vietos. Nes paskui sako, radau kojinę, radau kelnes, dar kažką. Tai klausimą sprendžia vietoje, jei manote, kad tai yra svarbu, iškart kviečiame pareigūną ir vietoje sprendžiate klausimą“, - kalbėjo pareigūnas.

Ministrė A. Bilotaitė su R. Požėla aptarė Kaune dingusios 9-metės paiešką


Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su generaliniu komisaru Renatu Požėla pirmadienį aptarė Kaune dingusios devynmetės paieškos procesą, skelbia Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Ministrė su komisaru aptarė, kaip vykdoma paieška, kokių papildomų priemonių ir pajėgų dar reikia. Komisaras patikino, kad imamasi visų įmanomų priemonių, siekiant kuo operatyviau išsiaiškinti mergaitės dingimo aplinkybes ir jos buvimo vietą, paieškai ir aplinkybių analizei skiriamas didžiausias galimas dėmesys“, – teigiama ministerijos perduotame komentare.

Ministrė taip pat reiškia padėką mergaitės ieškantiems savanoriams ir gyventojams už pagalbą policijai.

Paieška vyko visą naktį

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad visa informacija tikrinama

„Visą naktį ir dabar paieška vyksta intensyviai. Naktį aktyviai darbavosi Kauno policijos pajėgos, kinologai su šunimis ir Raudonojo Kryžiaus atstovai buvo prisijungę.

Taip pat labai aktyviai, nepaisant oro sąlygų ir nakties meto, jungėsi gyventojai. Jų buvo dešimtys, o gal net šimtai“, – sako Kauno policijos atstovė.

Policija davė nurodymus

Anksčiau pirmadienį į devynmetės paiešką susirinkusiems gyventojams policija davė nurodymus.

„Ieškome mergaitės Agotos, devynerių metų amžiaus. Jos požymiai – apie 1,40 metro ūgio, liekno kūno sudėjimo. <...> Su savimi turėjo telefoną ir juodą kuprinę. Ieškome šitų dalykų, arba pačio vaiko, arba daiktų“, – susirinkusiems sakė policijos atstovas.

Jis kalbėjo, jog ieškoma teritorija bus padalinta į sektorius, sektorių prižiūrės pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)