Trečiadienio rytą VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Uosto pasienio užkardos pareigūnai, atvykus keltui iš Švedijos, Pilies pasienio kontrolės punkte sustabdė 32-ejų Norvegijos pilietį.

Vyras pasieniečiams pateikė Norvegijos piliečio pasą bei vairuotojo pažymėjimą. Pastarasis dokumentas VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas. Atidžiau jį tiriant, paaiškėjo, kad pagamintas jis iš paprastos plastikinės kortelės, įrašai padaryti netinkamu spaudos būdu, nėra mikroteksto.

Patikrinus norvego vairuojamą automobilį „Porsche 911“ su švediškais valstybinio numerio ženklais, paaiškėjo, kad šio prabangaus 2022 m. laidos kupė paiešką birželio 18 d. paskelbė Švedijos policija.

To paties patikrinimo metu buvo sustabdyta 41-erių Norvegijos pilietė, vairavusi kemperį „VW California“ su vokiškais registracijos numeriais. Pasieniečiai suabejojo dėl moters pateikto neva Norvegijoje išduoto vairuotojo pažymėjimo. Įtariama, kad jis – padirbtas. Be to, paaiškėjo, kad ir šio automobilio pasigesta jo registracijos valstybėje – Vokietijos policija yra paskelbusi mikroautobuso paiešką.

Netrukus VSAT pasieniečiai sustabdė dar vieną jūros keltu į Klaipėdą atkeliavusį Vokietijoje registruotą kemperį „VW California“, jį vairavo 53-ejų Norvegijos pilietis. Jo pateiktas vairuotojo pažymėjimas įtarimų nesukėlė, bet automobilio paiešką vokiečių teisėsaugos pareigūnai paskelbė birželio 19 d.

VSAT Kriminalinių tyrimų valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo bei dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Griežčiausia už tokias nusikalstamas veikas įstatyme numatyta bausmė – ketverių metų laisvės atėmimas.

Visi trys norvegai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.