Užsienio žiniasklaida skelbia, kad lietuvis buvo užfiksuotas vaizdo kameromis, kai ramiai ėjo pasiturinčios šeimos (valdančios įvairias komercines ir gyvenamąsias patalpas) namų link, kuriuose tuo metu liko dviejų vaikų (dvynių) mama. Išpuolis įvyko Solihalo mieste, West Midlands apygardoje praėjusių metų gruodį. M. Okmanas palaukė, kol moters sutuoktinis išvežė vaikus į mokyklą ir nieko nelaukęs ėmėsi suplanuotų veiksmų.

Kai jis įsibrovė pro duris, moteris žiūrėjo televizorių, išsigandusi ji pagalvojo, kad tai vagis ir į įsibrovėlį metė prabangų „Rolex“ laikrodį. Moteris šaukėsi pagalbos ir šaukė, kad vyras išeitų. Kol moteris susigūžusi sėdėjo ant sofos, lietuvis nieko nelaukęs ir neprataręs nei žodžio, nutaikė į moterį šaunamąjį ginklą ir šovė.

Pirmasis šūvis 51-erių moteriai pataikė į petį. Kai išsigandusi moteris jį puolė ir bandė stumti, įsibrovėlis šovė dar kartą ir kiaurai peršovė jai ranką. Po to ginklas užsikirto. Tuo pasinaudojusi moteris užpuoliką pastūmė ir sugebėjo pabėgti pas kaimynus, o M. Okmanas tuo tarpu išskubėjo į netoliese jo laukusį juodą BMW automobilį.

Policija moters tapatybės neįvardija.

Moteris tuo laiku nedirbo ir buvo namuose todėl, kad atsigavinėjo po vėžio gydymo procedūrų. Po išpuolio jos sveikatos būklė pablogėjo dėl patirto išgąsčio.

Nortamptonšyre, Korbio mieste gyvenęs lietuvis savo kaltę, žinoma, neigė, tačiau Birmingemo karūnos teismas pateikė jam rimtus kaltinimus su įrodymais.

„Šio išpuolio motyvas labai mįslingas, įtariamasis neduoda jokių parodymų. Įrodymai rodo, kad išpuolis buvo planuotas, tačiau ginklas taip ir nesurastas. Įeidamas į namus M. Okmanas buvo prisidengęs veidą kauke ir gobtuvu, į auką šovė ne kartą, o du, vadinasi, buvo pasiruošęs nužudymui“, - teisme kalbėjo teisėjas.

Tyrėjai atkapstė, kad lietuvio laukęs juodas BMW automobilis buvo su suklastotais numeriais, o po trijų dienų „Eurotunnel“ traukiniu buvo išvežtas iš Jungtinės Karalystės.

Dar per Kalėdas lietuvis išvyko į Lietuvą pabūti su šeima, tačiau kai grįžo, policijos pareigūnai vasario 22 d. jį susekė Birmingeme. Namuose M. Okmanas užsibarikadavo įėjimą baldais, priešinosi sulaikomas, tačiau galiausiai pareigūnai pasiekė savo.