Kaip nurodo konkursą rengusi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), iš viso jame dalyvavo penki kandidatai. Visgi, kaip skyrėsi pirmą ir antrą vietas užėmusių dalyvių surinktų balų skaičius, ministerija neatskleidžia.

„Valstybinių įstaigų vadovų konkursų tvarka neleidžia atskleisti konfidencialios informacijos apie kandidatų surinktus balus. Vis tik į konkurso procesą siekiant įtraukti bendruomenę buvo organizuoti vieši kandidatų debatai“, – teigiama ŠMSM Eltai pirmadienį raštu perduotame komentare.

Tai – antrasis šiemet organizuotas konkursas FTMC vadovo pareigoms užimti. Sausį rengtas konkursas į šias pareigas neįvyko, nes nė vienas pretendentas nesurinko reikiamo balų skaičiaus, nurodo ŠMSM.

FTMC yra didžiausia mokslinių tyrimų įstaiga Lietuvoje, vykdanti mokslinius tyrimus ir technologinės plėtros darbus lazerinių technologijų, fizikos, elektronikos ir kitose mokslo kryptyse.

Kaip skelbiama FTMC metinėse veiklos ataskaitose, 2023-aisiais Vyriausybės skirta centro biudžeto dalis buvo beveik 16,5 mln. eurų, o įstaigos pajamos pernai siekė beveik 9,4 mln. eurų.

Nuo 2013 metų FTMC vadovauja fizikas, Lietuvos mokslų akademijos narys Gintaras Valušis.

ELTA primena, kad dėl tarpinių patikrinimų įgyvendinimo nesklandumų balandžio pradžioje atsistatydino buvęs švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. Kaip žurnalistams teigė buvęs ministras, pasitraukti iš pareigų jį paskatino nesutarimai su premjerės komanda. Panašiu metu iš posto pasitraukė ir už tarpinių patikrinimų įgyvendinimą atsakingas viceministras R. Skaudžius.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją