Be to, nužudytojo giminėms jie turės atlyginti 50000 eurų moralinę žalą.
Nuosprendis gali būti skundžiamas per 20 dienų.

Nužudymas dalyvaujant organizuotoje grupėje, pasikėsinimas nužudyti du asmenis, neteisėtas asmens būsto neliečiamumo pažeidimas – tokie kaltinami buvo pateikti trims kėdainiečiams.

Bylos duomenimis, O. Chalitovas 2014 metų spalį subūrė organizuotą grupę tam, kad būtų atkeršyta už jam parduotas nekokybiškas narkotines medžiagas. O. Chalitovas parūpino V. Galičinui ir A. Jociui peilius bei sukūrė nusikaltimo planą.

Kaltinamieji nuvyko į Kėdainiuose esantį butą. O. Chalitovas uždengė durų akutę ir pasibeldė į duris. Kuomet duris A. M. atidarė, V. Galičinas ir A. Jocius įsiveržė į butą ir peilių dūriais sužeidė minėtą vyrą.

Kitą dieną A. M., kuriam buvo konstatuotos durtinės žaizdos krūtinės srityje, mirė ligoninėje. Dar vienas vyras buvo sužeistas trimis smūgiais peiliu, tačiau spėjo pabėgti ir iškviesti pagalbą.

A. M. mirė ligoninėje dėl vidinio kraujavimo. Vyrui peilis smigo į krūtinę, padarydamas kiauryminius sužeidimus. Gynyba teismą bandė įtikinti, kad medikai nepastebėjo vidinio kraujavimo, dėl ko vyras mirė. Esą Kėdainių ligoninės gydytojai tik sutvarkė paviršinę žaizdą, tačiau vidinio kraujavimo nesustabdė. Teigiama, kad nužudytasis neteko apie 3 litrų kraujo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)