Į Vilniaus miesto apylinkės teismą atėjęs kaltinamasis buvo be advokato – vos pradėjus posėdį paaiškėjo, kad advokatas yra pateikęs informaciją apie jau anksčiau suplanuotą darbą Palangos teisme.

Vos susirinkus teismui teko tik paskirti kito posėdžio datą. Kovo 27 d. turi atvykti ir eismo įvykio liudytojai, kurie matė, kaip praėjusių metų balandžio pabaigoje A. Tumėno vairuojamas prabangus „Mercedes Benz S320“ Geležinio Vilko gatvėje rėžėsi į policijos pareigūnų tarnybinį automobilį. Pastarasis nuo smūgio trenkėsi į prieš tai patrulių sustabdytą kitą „Mercedes“, su kurio vairuotoju pareigūnai kaip tik kalbėjosi.

Avarijos kaltininkas spruko iš avarijos vietos, palikęs mašinoje miegantį draugą, teisėsaugai puikiai žinomą Mantą Petrylą, kuriam ir priklauso A.Tumėno vairuotas automobilis, bei merginą.

Po avarijos medikų pagalbos prireikė penkiems žmonėms. Trys jų – policijos patruliai.

A. Tumėnas teismo slenksčius mina ir dėl tos pačios avarijos tyrime atskirtos administracinės bylos. Tiesa, nagrinėjimas joje vis atidedamas dėl įvairių advokato prašymų.

Pats avarijos kaltininkas po kelių dienų pasirodė policijoje su advokatu ir pareiškė, kad jis niekur nebėgo, juo labiau, nebuvo girtas, kai vairavo. Tai turės išsiaiškinti teismas. Medikų pažymos, prokuratūros duomenimis, tvirtai galimo vairavimo išgėrus nepaneigė.

A. Tumėno advokatas sakė, kad jie bando derėtis su nukentėjusiais žmonėmis, kad jie nesiektų didelių išmokų už patirtus sužalojimus, esą sužalojimai nedideli, todėl tiek pareigūnai, tiek kiti nukentėjusieji turėtų pasitenkinti ne daugiau 5-10 tūkstančių litų siekiančiomis išmokomis. R. Mikliušo teigimu, nė vienas žmogus nepatyrė lūžių, sunkių sužalojimų, tad esą pateikti ieškiniai nepagrįsti. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)