Šiaulių apylinkės teismas nustatė, kad 2024 m. kovo 16 d. vakare Nakvynės namų patalpose neblaivus vyras su galimai nepakaltinamu neblaiviu asmeniu ant žemės gulinčiam neblaiviam nukentėjusiajam į galvą spyrė 18 kartų.

Per teismo posėdį kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai. Jis sakė, kad po darbo parduotuvėje sutiko pažįstamą, jie nusipirko alkoholio ir grįžę į Nakvynės namus gėrė bei sumušė žmogų. Kaltinamasis tikino, kad įvykio aplinkybes prisiminė tik pamatęs vaizdo medžiagą, nes buvo neblaivus.

„Įrodymų pakanka kaltinamojo padarytai nusikalstamai veikai atskleisti ir jo kaltei įrodyti, – sako baudžiamąją bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja Daiva Domeikienė. – Kaltinamasis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia kojomis spyrė 18 smūgių gulinčiam nukentėjusiajam į galvos sritį. Taip tyčia padarė sunkų sveikatos sutrikdymą.“

Anot teisėjos, kaltinamojo padaryta nusikalstama veika nėra atsitiktinio pobūdžio. Šį nusikaltimą jis padarė būdamas teistas net 14 kartų, praėjus tik mėnesiui po to, kai buvo paleistas iš kalėjimo, kur atliko bausmę už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų. Išėjęs į laisvę, nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjo, girtavo.

Šiaulių apylinkės teismas kaltinamajam už sunkų sveikatos sutrikdymą skyrė galutinę 3 m. 4 mėn. laisvės atėmimo bausmę.

Teismas taip pat tenkino Šiaulių teritorinės ligonių kasos civilinį ieškinį ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetui iš net 18 tūkst. 264 Eur turtinei žalai, atsiradusiai nukentėjusiajam teikiant medicinines paslaugas, atlyginti.

Nukentėjusysis civilinio ieškinio nereiškė, kaltinamasis per teismo posėdį nukentėjusiojo atsiprašė, šis jam atleido.

Per pastaruosius kelis mėnesius tai jau antroji baudžiamoji byla dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo tuose pačiuose Nakvynės namuose.