Anot policijos, gegužės 27 d. apie 12 val. 30 min. Vilniuje, Minties g., užgesinus gaisrą bute, gaisravietėje rastas dujinis pistoletas „Agent Reck“.

Įtariama, kad ginklą neteisėtai laikė bute gyvenantis vyras (gimęs 1972 m.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pasak kaimynų, gaisras kilo bute, kuriame gyvena asocialūs žmonės. Moteris kaupė šiukšles.

Papildyta:

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gaisras kilo 9 val. 48 min. Atvykus ugniagesiams, daugiabučio namo devintame aukšte degė butas atvira liepsna. Visas butas išdegė. Aprūko devinto aukšto koridorius.

Taip pat buvo uždūmintas koridorius septintame ir aštuntame aukštuose. 21 žmogus buvo palydėtas arba išvestas į saugią aplinką. Iš degančio buto išvesti 2 žmonės, juos medikai apžiūrėjo iš karto.

Vieną žmogų medikai išvežė į ligoninę. Išvėdintos patalpos nuo 7 iki 9 aukštų. Dūmų detektorius įrengtas nebuvo.