Sulaikytasis yra Azerbaidžano Respublikos pilietis. 31-erių metų užsienietis Lietuvoje teikė pavežėjo paslaugas. Jis policijai žinomas dėl vagysčių ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis ir net 70 kartų baustas už administracinius nusižengimus.

Pasak policijos, užsienietis į degalines važiuodavo kaip į darbą. Pareigūnų duomenimis, jis iš skirtingų degalinių vogdavo po 2-3 kartus per dieną. Vienu kartu įsipildavo ne daugiau kaip už 150 eurų, taip siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Šių metų gegužės 21 d. pareigūnų dėmesį patraukė tai, kad vairuotojas, atvažiavęs į degalinę su pavežėjų pamėgtu automobiliu „Toyota Prius“, įsipylė degalų į bagažinėje buvusias talpyklas ir nesumokėjęs skubiai pasišalino. Policininkai pasikvietė pastiprinimą, nes vairuotojas didino greitį, chuliganiškai vairavo, išvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą. Galiausiai, įvažiavęs į nuošalesnę gatvę, sustojo ir, neišjungęs variklio, leidosi bėgti. Bėglį sulaikė pareigūnai.

Sulaikius įtariamąjį, paaiškėjo įdomi detalė. Apžiūrėdami automobilį iš išorės, pareigūnai pastebėjo, kad valstybinio numerio ženklai yra vogti ir neįprastai pritvirtinti.

Nuėmus numerio lentelę, aptikti tikrieji automobilio numeriai. Bagažinėje rastos 5 talpyklos su pagrobtais degalais.