Nuo 9 valandos ryto iki 12 val. pareigūnai išsirikiavo įvairiose Vilniaus apskričiai priklausančiose vietose: Elektrėnuose, Ukmergėje, Šalčininkuose, Širvintose ir Trakuose.

Elektrėnuose dirbę pareigūnai nustatė du neblaivius vairuotojus – 1965 metais gimęs „Opel“ vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,52 prom., o kitą „Opel“ automobilį vairavusi moteris (gim. 1974 m.) – 0,49 prom. girtumą. Pasirodo, kad moteris važiavo ne viena, keleivio vietoje sėdėjo jos 12 metų vaikas. Dėl mažamečio į reido vietą pareigūnams teko kviesti ir Vaiko teisių gynėjus.

Ukmergėje taip pat buvo sučiupti pažeidėjai – du neblaivūs dviratininkai, jiems nustatyti 0,72 ir 0,79 prom. girtumai.

Šalčininkuose pareigūnai irgi turėjo darbo. „Peugeot“ vairuotojui (gim. 1981 m.) alkotesteriu nustatytas 0,53 prom. girtumas, o „Volvo“ vairavusiam vyrui (gim. 1989 m.) nustatytas 0,93 prom. neblaivumas.

Širvintose įkliuvo daugiau pažeidėjų. „Toyota“ vairuotojas (gim. 1965 m.) įpūtė lengvą girtumą. Prisidirbo ir 1975 metais gimęs dviratininkas, jam nustatytas 0,79 prom. neblaivumas. Širvintose taip pat pareigūnams teko nubausti ir du vairuotojų pažymėjimų neturėjusius, tačiau prie transporto priemonių sėdusius vairuotojus.

Kelių policininkai daugiausiai darbo turėjo Trakuose, čia įkliuvo ir reido rekordininkas – BMW vairavęs vyras, gim. 1995 m., į alkotesterį įpūtė 1,23 prom. girtumą. Paaiškėjo, jog pažeidėjas automobiliu važinėjosi ir neturėdamas tam teisės.

Minimoje vietoje įkliuvo dar trys lengvai išgėrę vairuotojai, jiems nustatyti 0,47, 0,61 ir 0,58 prom. girtumai. Taip pat į buvo nubaustas ir į alkoholio matuoklį 0,27 prom. įpūtęs jaunuolis (gim. 2003 m.), todėl, kad dar neturi 2 metų vairavimo stažo.

Apie 14.30 val. pareigūnų pajėgos pradėjo tikrinti vilniečius. Čia buvo nubausti keli pažeidėjai. „Renault“ vairuotojui (gim. 1980 m.) nustatytas lengvas girtumas. O „Opel“ vairavęs pilietis pakartotinai buvo sučiuptas be vairuotojo pažymėjimo.

Vilniaus kelių policijos reidas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)