DELFI primena, kad šeštadienį, kovo 30 dieną, Lietuvos policijos pareigūnai iš Interpolo Latvijos biuro gavo informacijos, kad į mūsų šalį įvažiavo žmogžudyste įtariamas vyras.

Informacijai pasitvirtinus, pareigūnai suskubo sulaikyti vogtu „VW Passat“ automobiliu sprukusio asmens. Parodo, kad keliu Trakai-Aukštadvaris važiavęs vyras lengvai pasiduoti nesiruošė, jis didžiuliu greičiu nurūko pamatęs Kelių policijos pareigūnus (DELFI primena, kad kartais greitis viršytas 200 km/val.).

Į vyro gaudynes prisijungė Vilniaus Mobiliosios kuopos pareigūnai bei Alytaus apskrities policijos patrulių ekipažas. Buvo ištiestas ir priverstinio stabdymo įtaisas, vadinamas ežiu.

Visgi, įtariamojo tai neišgąsdino, jis nusuko į akligatvį. Kai kelias baigėsi, jis metė vogtą automobilį (palikęs jame kovinį ginklą) ir spruko pėsčiomis į mišką. O „VW Passat“ nuriedėjo nuo kalniuko ir atidarytomis durelėmis trenkėsi į Kelių policijos automobilį „Škoda Octavia“ (tarnybinė mašina apgadinta nesmarkiai).

Asmuo buvo sulaikytas miške, jis nesipriešino. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 0,45 promilės girtumas.

Pirmadienį nužudymu įtariamas vyras į teismą buvo atgabentas dėl kardomosios priemonės skyrimo. Vilniaus policija informavo, kad jam paskirtas 2 mėnesių suėmimas.

Vyriškis kol kas dar nebus perduotas Latvijai.

Daugiau apie nužudymu įtariamo asmens gaudynes skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)