Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Latežerio kaimu (Druskininkų sav.) pastebėjo juodos spalvos ryšuliais apsikrovusį vyriškį ir jį sulaikė. Kontrabandos nešikas įkliuvo vos už 30 metrų nuo valstybės sienos, jos apsaugos zonoje, į kurią patekti, kaip netrukus paaiškėjo, privalomo VSAT leidimo neturėjo.

Pasieniečiai atpažino, kad į jų rankas pateko jau pažįstamas 34-erių Juodupės miestelio (Rokiškio r.) gyventojas. Dėl patogumo aštuoni į polietileno plėvelę suvynioti ryšuliai buvo pritvirtinti prie savadarbių naščių.

Vyras aiškino tikslaus gabentų cigarečių kiekio nežinąs.

Kontrabandininkas su kroviniu buvo pristatyti į Druskininkų pasienio užkardą. Ten paaiškėjo, kad šįkart jis gabeno 1 680 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 7 375 eurai.

Šis Rokiškio rajono gyventojas su kontrabanda Dzūkijos pasieniečiaims jau anksčiau buvo įkliuvęs kelis kartus. Trečiadienį dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai rokiškėnui vėl surašė protokolą. Už tokį administracinį nusižengimą įstatyme numatyta 5 760–6 000 eurų bauda. Dar viena bauda, nuo 90 iki 170 eurų, šio cigarečių kontrabandininko laukia už pakartotinį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą.

Įteikus šaukimą atvykti į vėliau vyksiantį šios administracinės bylos nagrinėjimą vyrą Druskininkų pasieniečiai paleido.

Rokiškėnas pričiuptas su kontrabandinėmis cigaretėmis