Kaip informavo policija, buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Pilies ir Barboros-Radvilaitės gatvių sankryžoje, restorane „Katpėdėlė“ įvyko sprogimas.

Įvykio metu nukentėjo darbuotojas, jam buvo nuplėšti rūbai. Nukentėjusysis perduotas medikams.

Atvykę policijos pareigūnai nedelsiant aptvėrė įvykio vietą.

Įtariama, jog nelaimė įvyko dėl sprogusio dujų baliono.

Gaisras likviduotas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 11.22 val. gelbėtojai gavo pranešimą, jog kavinėje dega skėtis. Nedelsiant į įvykio vietą buvo išsiųstos 5 ugniagesių autocisternos ir autokopėčios.

Ugniagesių teigimu, trys autocisternos pakeliui į nelaimės vietą buvo atšauktos.

Apie 12 val. gaisras likviduotas.

Aiškėja aplinkybės

Pirminiais duomenimis, nelaimės metu nukentėjo 1992 metais gimęs vyras. Jam nustatyti kūno nudegimai.

Sužalotas darbuotojas tarnyboms papasakojo, jog nelaimė įvyko, kai jis ruošėsi darbui – vyras vieną propano balioną įjungė, kitą bandė patraukti, o nutrūkus dujų šlangai įvyko sprogimas.

Anot pareigūnų, apie gaisrą pranešė praeivė, ji nurodė, jog lauko kavinė dega atvira liepsna. Vis dėlto, atvykę ugniagesiai jau atviros liepsnos nematė, tačiau apliejo namelį vandeniu, o balionus išnešė.

Teigiama, jog daugiau žmonių nenukentėjo.

Sprogimas dėl galimo gedimo

„Amber food“ grupė atsiuntė savo komentarą dėl trečiadienį įvykusio incidento.

„Šiandien Vilniaus centre esančioje „Amber Food“ grupės lauko kavinėje „Katpėdėlė“ užsiliepsnojus nutekėjusioms dujoms, nukentėjo šios maitinimo įstaigos darbuotojas. Tikėtina, kad sprogimas įvyko dėl galimo įrenginio gedimo. Dujų balioną šiandien ryte pakeitė objektą aptarnaujanti įmonė. Į įvykio vietą operatyviai iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai, medikai, kavinės veikla sustabdyta, pradėtas įvykio tyrimas. Mūsų darbuotojas išvežtas į ligoninę.

Įvykio aplinkybes aiškinamės, bendradarbiaujame su tarnybomis ir laukiame informacijos apie mūsų darbuotojo būklę. Kavinės lankytojai nenukentėjo, šiuo metu grėsmės aplinkiniams nėra“, – atsiųstame komentare cituojama „Amber food“ grupės vykdančioji direktorė Gintarė Liorentienė.

Delfi dėkoja skaitytojui Andriui už vaizdo medžiagą!

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)