Kaip informavo policija, nuo 16 val. buvo sulaukta kelių skambučių apie Vilniaus cente siautėjančius nepilnamečius.

Sulaukta įvairių pranešimų: A. Juozapavičiaus ir Tilto gatvėje kaukėti jaunuoliai lindo į pastatus, Rinkinės gatvėje lupo naujai klotą grindinį, taip pat į apsaugos darbuotojus mėtė akmenis.

Į įvykius sureagavo gausios policijos pajėgos ir sučiupo net 10 jaunuolių (13-14 metų berniukus ir mergaites).

Nepilnamečiai buvo perduoti tėvams, viena paauglė išgabenta į ligoninę, nes nukrito ir susižalojo.

Nebaigus pareigūnams aiškintis vienų jaunuolių siautėjimų, buvo gautas dar vienas panešimas – apie 18 val. prie Vilniaus Sporto rūmų kiti nepilnamečiai išvartė tvoras ir konfliktuoja su apsaugininkais.

Įvykio vietoje buvo matoma, kad grupė paauglių net nesislepia, toliau buriuojasi ir specialiai bando sukelti dar vienas gaudynes.

Ramybės neduoda ne pirmą kartą

„Delfi“ primena, kad pirmasis nepilnamečių gaujos išpuolis prie Sporto rūmų buvo užfiksuotas rugsėjo 21 dieną – vienas po kito gauti keli pranešimai, kad ant avarinės būklės pastato užsilipo paaugliai, girdisi, kaip sproginėja petardos. Tą kartą ugniagesiams teko kelis net kelis jaunuolius nukelti nuo pastato stogo.

Sekantis nepilnamečių siautėjimas užfiksuotas rugsėjo 24 dieną – neveikiančiuose sostinės Koncertų ir sporto rūmuose dužo stiklai.

Buvo užfiksuota 10 išdaužytų langų. Beveik visi langai išdaužti antro aukšto fasade.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė informavo, kad dėl įvykio budėtojai tą kartą gavo tris pranešimus. Vieną paauglį pavyko sučiupti, kiti – išsilakstė ir pasislėpė.

Sulaikytas 14-metis neigė daužęs langus. „Paauglys, žinantis savo visas teises geriau nei pareigas“, – sučiuptą jaunuolį apibūdino P. Skučas. Apklausę nepilnametį, pareigūnai jį nuvežė namo ir perdavė seneliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)