36 metų užsieniečio baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Laureta Ulbienė taip pat nusprendė konfiskuoti du lengvuosius automobilius „Mazda 323“ ir „Opel Astra“, kurie laikinai buvo saugomi stovėjimo aikštelėje. Bet už šį stovėjimą, kuris truko net metus, K. Rakhimdzhanovui teks susimokėti – už parą nuteistajam teks mokėti nuo 18 iki 36 eurų.

Šiuos automobilius nuteistasis buvo įsigijęs iš vienos kaunietės – jų prekyba užsiimanti moteris savo vardu yra oficialiai užregistravusi apie 400 transporto priemonių.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Uldukis sakė, kad itin didelis kiekis narkotinių medžiagų buvo rastas po kruopščiai atlikto sostinės policijos pareigūnų tyrimo, o visi narkotikai juodojoje rinkoje buvo verti daugiau kaip 1,2 mln. eurų.

Pareigūnai išsiaiškino, kad tadžikas narkotikus tiekė Vilniaus čigonų taboro gyventojams – su jais ilgą laiką palaikė glaudžius ryšius.

Tadžikas ir dar vienas vyras, kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas nenustačius jo kaltės, buvo sulaikyti prieš metus – birželio 14 d. Trakų rajone. Prieš sulaikymą jie Vilniuje, S. Dariaus ir S. Girėno g., prie prekybos centro „Maxima“ esančiuose krūmuose, paliko paketą, kuriame buvo apie kilogramas heroino.

Dar keli kilogramai buvo rasti K. Rakhimdzhanovo vairuojamuose automobiliuose įrengtose slėptuvėse: viename automobilyje surasta apie 8 kg, kitame ‒ daugiau kaip 11 kg narkotinės medžiagos – heroino. Ekspertai nustatė, kad grynojo heroino buvo daugiau kaip 4,6 kg, o iš vieno gramo galima pagaminti apie vienuolika dozių. Viena jų juodojoje rinkoje kainuoja apie 6 Eur.

Per apklausą K. Rakhimdzhanovas pripažino kaltę, tačiau tikino, kad narkotikais neprekiavo, o esą vienas asmuo, kuriam priklausė heroinas, jam buvo skolingas didelę sumą pinigų, todėl jis iš jo ir paėmęs kilogramą kvaišalų.

Oficialiai jis Lietuvoje užsiėmė automobilių prekyba, nors realiai Marijampolės turguje, kur jis esą dirbo, tokių sandorių beveik nebuvo įregistruota.

Labai panaši byla buvo iškelta ir 2013 m., kai policija sučiupo du tadžikus su 10 kg heroino. Jiedu irgi buvo naudotų automobilių pirkliai ir tiekdavo narkotikus Vilniaus čigonams. Dėl šios bylos buvo kilęs didžiulis skandalas – pagrindinį milijoninės narkotikų kontrabandos įtariamąjį Komildzhoną Umarovą teismas paleido į laisvę, o šis iš karto pabėgo iš Lietuvos ir ieškomas iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)